CNAIR modernizează DN 7A Brezoi-Petroșani, legătura între Valea Oltului, Transalpina și Defileul Jiului

0
1289

CNAIR a primit trei oferte la contractul pentru proiectarea preliminară a lucrărilor de modernizare pe DN 7A Brezoi-Petroșani, artera rutieră ce face legătura între DN 7 Valea Oltului, DN 67C -Transalpina și DN 66 Defileul Jiului. Miercuri, 31 ianuarie 2024, la termenul limită Direcția Regională de Drumuri Craiova a primit oferte de la proiectanții Total Road, Eurocerad și Asocierea TQM Management  (Lider) – Perfect Consult Europe.

Pentru modernizarea sectorului cu o lungime de 62 de kilometri de la Brezoi (jud. Vâlcea) până la limita cu județul Hunedoara (Pasul Groapa Seacă), CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, a scos la licitație pe 2 decembrie 2023 un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, în valoare de 4,6 milioane lei, cu o durată de 120 de zile, din care 60 de zile pentru studiul de fezabilitate și încă 60 de zile pentru certificatul de urbanism. Studiul de fezabilitate va include și soluțiile tehnice pentru asigurarea versanților, și pe DN 7A căderile de pietre fiind frecvente, în acest sens CNAIR urmând a prezenta un proiect tehnic preliminar și estimări de cost pentru etapa de execuție a lucrărilor. De asemenea, în următorii ani, CNAIR va executa pe DN 7 Căciulata – Câineni lucrări de asigurare a versanților cu semafoare și totodată.
De asemenea, CNAIR, prin DRDP Craiova, a scos la licitație un contract de 99 milioane lei, finanțare de la Buget pentru lucrări de modernizare și consolidare pe DN 7 A, sectorul din județul Vâlcea Vidra-Groapa Seacă (limita cu jud. Hunedoara), cu o lungime de 22 de kilometri. Proiectul cu o durată de 20 de luni prevede execuția a șapte noi poduri peste Lotru sau afluenți ai Lotrului. Studiul geotehnic a fost realizat în 2020 și prezintă starea de degradare a DN 7 A, inclusiv cu zone care nu au asfalt.  Tronsonul Groapa Seacă-Petroșani de 22 de kilometri din județul Hunedoara este în responsabilitatea DRDP Timișoara.

DN 7 A Brezoi – Petroșani are o lungime totală de 86 de kilometri, din care 62 km sunt în județul Vâlcea, respectiv 24 km în județul Hunedoara. Tronsonul cel mai circulat este Brezoi – Voineasa – Obârșia Lotului, cu obiective principale șoseaua Transalpina (vara) și Domeniul Schiabil Transalpina (iarna). Lucrările se vor efectua pe actualul amplasament, fără a fi nevoie de exproprieri. “Prezenta achiziție constă în elaborarea Studiului de Fezabilitate și a documentațiilor pentru obținerea certificatelor de urbanism și avize/acorduri menționate în certificatele de urbanism pentru obiectivul «Modernizare DN 7A Brezoi – Petroșani km 0+000 – km 86+600 sector km 0+000 – 62+200». Documentația tehnică ce va fi elaborată – Studiu de Fezabilitate, va fi in conformitate cu anexa nr.4 din HG 907/2016. Traseul drumului studiat, din punct de vedere juridic, reprezintă domeniul public și traversează teritoriul administrativ al județului Vâlcea. (…)”, se arată în documentația publicată pe SEAP.

LĂSAȚI UN MESAJ