Implicarea face diferența! Revoltă în Râmnicu Vâlcea. Autoritățile încă șovăiesc în aplicarea fermă a legii după tragedia de la Supeco!

0
5425

Datorită presiunii publice, Sârbu Francezu fost reținut sâmbătă 24 de ore pentru ucidere din culpă de polițiștii vâlceni. Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea. Duminică, 21 aprilie, încă nu se știa dacă judecătorul de drepturi și libertăți a încuviințat trimiterea lui în arest preventiv pentru 30 de zile. Procurorul, la recomandarea judecătorului spun unele surse ale judiciare, i-ar fi și schimbat încadrarea juridică a faptei din ucidere în culpă în omor, dar informația nu a putut fi verificată până la publicarea acestui material. Continuă să mocnească revolta publică generată de acest nou caz scandalos petrecut vineri în zona Supeco din Râmnicu Vâlcea, autorul fiind cunoscut și ca parte a unui clan apropiat al multor somități locale, dar și cu multe infracțiuni comise în America. În urma tragediei, un om nevinovat, apreciat de mulți vâlceni, și-a pierdut viața, fiica îl plânge, urmând să-l conducă pe ultimul drum luni, în comuna Ionești și cere să se aplice legea, nimic mai mult. În același timp, zeci de voci dintre apropiații criminalului au tupeul să invoce rasismul și să amenințe public rudele victimei, vâlceni simpli revoltați sau jurnaliști care continuă să pună presiune pe autorități să iasă din starea generală de amorțire, într-un oraș și județ ce pare capturat de interlopi până în măduvă.

“Vineri, 19 aprilie , polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier în municipiul Râmnicu Vâlcea. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că ar fi avut loc o coliziune între trei autoturisme. În urma evenimentului rutier, s-a constatat decesul conducătorului auto, respectiv a unui bărbat de 58 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. De asemenea, a rezultat vătămarea corporală celui de-al doilea conducător auto, un bărbat de 28 de ani și a unui minor de 9 ani, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea. Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sâmbătă, 20 aprilie, față de bărbatul de 28 de ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, urmând ca, după expirarea măsurii, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în vederea luării unei măsuri legale față de acesta. În cauză polițiștii continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, aflat sub supravegherea procurorului de caz”, se arăta sec într-un comunicat remis presei sâmbătă, 20 aprilie, de IPJ Vâlcea.

Sursa foto: Francezu Sirbu – Facebook

Sârbu Francezu este porecla sub care este cunoscut autorul tragicului accident. Purtătorul de cuvânt al IPJ a adăugat duminică, 21 aprilie, că el a ieșit negativ la testarea rapidă cu aparatul pentru depistarea substanțelor psihoactive. Numai că, potrivit Legii Anastasia, intrată în vigoare din vara anului trecut, el nu poate scăpa fără închisoare cu executare, fiind autorul unui întreg concurs de infracțiuni și nefiind la prima abatare rutieră (de altele nici nu mai vorbim) vezi VIDEO AICI, în ciuda lamentărilor sale min cinoase ulterioare din spațiul public apărând filmări cu dovada indubitabilă că este un împătimit al vitezei și un disprețuitor al legii și siguranței celorlalți participanți la trafic.

În afara influenței alcoolului, când s-a urcat la volan avea pe scaunul din dreapta față al bolidului un minor, proriul copil, oția și alt copil fiind pe bancheta din spate. Și s-a angajat ilegal într-o depășire pe dublă bandă continuă, cu viteză excesivă! Și nu avea autoturismul asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ