Ștefi Uță, lider mondial U18 la 400 m, după ce a devenit campioană balcanică la Belgrad!

0
22585

Excelentul rezultat obținut la 400 m plat, în cadrul Campionatului Balcanic Indoor U20 de la Belgrad (4 februarie) a propulsat-o deja pe atleta de numai 16 ani Ștefania Alexandra Uță ca lider mondial U18 în sezonul 2024, conform World Athletics, iar la U20 a intrat direct pe poziția a 11-a. Inimoasa vâlceancă, legitimată la CS Vâlcea 1924 și CSM Onești și pregătită de profesoara Alina Gabriela Enescu, participă și la Campionatul Balcanic Indoor de seniori, ce urmează a avea loc sâmbătă (10 februarie) la Istanbul. Reamintim că proba individuală favorită pentru Ștefi Uță este 400 m garduri, ea fiind lider de generație la nivel național și în ștafeta feminină a României la 400 m. De asemenea, din vara anului trecut, când nici nu împlinise 16 ani, este și campioană națională de senioare!

Duminică, 4 februarie, în arena indoor din Belgrad, Ștefi Uță și-a învins iarăși unele probleme medicale cu care s-a confruntat, câștigând fără să forțeze, cu Personal Best, cursa de 400 m plat (timp 54’43”) la Campionatul Balcanic Indoor U20 de la Belgrad și se pregătește pentru Campionatul Balcanic Indoor de seniori, de la Istanbul (sâmbătă, 10 februarie)!Pe locul secund, tot o româncă, Maria Capotă (CSM Bistrița, pregătită de Alina Cucerzan), de asemenea cu PB (54’83”)! Competiția a fost împărțită în cinci serii, româncele au alergat în ultima dintre ele.

Delegația României a obținut rezultate excelente, cu nouă medalii acumulate. Anul acesta, FRA a selectat doar tinerii atleți care au perspective reale de medalii europene și mondiale, sau clasare “în puncte”, nu doar de participare, toți înregistrând rezultate meritorii. Din delegație au făcut parte patru antrenori, team leader fiind Alina Enescu de la CS Vâlcea 1924.

LĂSAȚI UN MESAJ