Pîrvulescu dă de pământ cu Gutău! Alt derapaj halucinant al primarului în plenul ședinței CL Râmnicu Vâlcea

0
5320

Alt derapaj halucinant al lui Mircia Gutău, înregistrat în ședința extraordinară a CL Râmnicu Vâlcea de luni, 22 aprilie. Primarul efectiv și-a ieșit din minți și a început să zbiere la microfon în momentul în care viceprimarul Virgil Pîrvulescu se pregăteasă-i propună să mute elevii de la Școala Nr. 5 în clasele de la Grupul Școlar Oltchim. După ce liceul a fost închis de același primar, clasele de acolo stau nefolosite. Propunerea lui Pîrvulescu a venit în întâmpinarea părinților de elevi care nu își pot modifica programul după amiaza. De asemenea, a venit și în sprijinul CN Lahovari și Școlii Nr. 2, cărora ar urmasă li se aglomereze inutil schemele orare, așa cum intenționează autoritățile conform anunțurilor pe care le-au făcut încăde vineri, 19 aprilie.

Luni, 22 aprilie, primarul Mircia Gutău a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Vâlceainfo.ro a prezentat în exclusivitate, vineri, 19 aprilie, revolta părinților și profesorilor de la Școala Gimnazială nr. 5, din cauza anunțului intempestiv prin care erau notificați de urgență că vor fi mutați copiii, după Paște, la Lahovari și Școala Nr. 2. Motivul? Primăria s-a găsit fix acum, în campanie electorală, să se apuce de renovarea generală a Școlii Nr. 5, fără absolut nicio pregătire prealabilă și nicio informare publică riguroasă în legătură cu parcurgerea procedurilor de implementare a proiectului cu fonduri europene. Luni, Gutăua făcut un pas înapoi, punând pe ordinea de zi doar proiectul similar ce vozează Școala Nr. 4.

Grupul consilierilor PNL a demonstrat, încă o dată, că NU se opune niciunei investiții, votând în bloc inițiativa Executivului local. Totuși, viceprimarul PNL Virgil Pîrvulescu a încercat, încă o dată, să atragă atenția că astfel de lucrări nu se fac heirupistic, în toiul campaniei electorale, în timpul anului școlar și în defavoarea unor elevi și părinți care au deja programul stabilit pentru finalul de an școlar. În acel moment, Gutău efectiv și-a ieșit din minți și a avut iarăși un derapaj halucinant, ba, chiar abuziv, permis cu o lejeritate de neînțeles de președintele de ședință, Fănel Lețu, liderul grupului consilierilor PSD. Priviți ședința în continuare. E scurtă.

După ședință, Virgil Pîrvulescu a explicat ce voia să propună legislativului local. “Mai miră pe cineva această atitudine abuzivă a domnului primar? Îl înțeleg, are o vârstă și este deranjat de faptul că tot mai mulți vâlceni încep să aibă curajul de a-i spune în față că sunt revoltați de atitudinea aceasta a dumnealui, de stăpân tiranic, nu de om în slujba cetățenilor. Eu voiam doar să îi propun o soluție, sunt convins că este una de foarte mult bun simț, mai ales în noul context scandalos creat tocmai de dumnealui și subalternii dumnealui. Pe durata lucrărilor, elevii să fie temporar mutați în clasele care stau libere și nefolosite la fostul Grup Școlar Oltchim. Pe care, tot dumnealui l-a închis, după cum știți. Nu ai cum discuta civilizat, însă, cu oameni care zbiară în ședințe publice de un astfel de nivel. E timpul ca vâlcenii să-i permită domnului Gutău să-și trateze liniștit nervii în altă parte și să ne lase să readucem Râmnicu Vâlcea acolo unde îi e locul, să încercăm să readucem tinerii în oraș, să investim în parcuri industriale și alte lucruri vitale în acest moment”, a declarat Virgil Pîrvulescu.

Pe același subiect citiți și:

LĂSAȚI UN MESAJ