Centenarul sportului organizat în Vâlcea. Superconcurs de schi la Vidra, organizat de CS Vâlcea 1924 în parteneriat cu Fischer!

0
2167

2024 este anul în care sportul vâlcean organizat își celebrează centenarul. Construit chiar în jurul acestui concept cu sprijinul Consiliului Județean, Clubul Sportiv Vâlcea 1924 marchează momentul cu o competiție de schi (17-18 februarie), la Vidra (Domeniul Schiabil Transalpina), în memoria primelor întreceri organizate chiar în sporturile de iarnă pe plaiurile vâlcene, sporturi care au promovat importanți pionieri la nivel național.

COMUNICATUL clubului CS VÂLCEA 1924: “Ne așteaptă un an extraordinar pentru sport în județul Vâlcea. Sărbătorim 100 de ani de la înființarea primei echipe sportive din Râmnicu Vâlcea, Societatea Sportivă Vâlceană. Dar sporturile de iarnă sunt și mai vechi pe aici, pârtia de bob de pe Capela și legendarul Iorgu Arsenie sunt imagini de referință pentru începutul secolului 20. Lacul Zăvoi a fost baza de antrenament pentru campioni balcanici și medaliați europeni la patinaj artistic. Începem seria de evenimente cu un superconcurs de schi, organizat împreună cu partenerii noștri de la Fischer. Consiliul Judeţean Vâlcea continuă să sprijine tot sportul vâlcean, acest eveniment adăugând beneficii substanțiale și turismului în zonă. Vă așteptăm!”

* Semnatarul acestei știri a fost primul (și o perioadă importantă chiar singurul) jurnalist vâlcean care a susținut proiectul CS Vâlcea 1924. Precizarea se impune pentru că am observat că își tot arogă alții, peste timp, merite pe care nu le-au avut, cel mai recent caz fiind cel al festivalului de blues la Brezoi.

LĂSAȚI UN MESAJ