Parteneriat semnat între primărie și Consiliul Județean Vâlcea pentru aerodrom la Budești!

0
1198

Zilele trecute, primarul Ion Vlădulescu (PNL) și președintele Consiliului Județean Vâlcea Constantin Rădulescu (PSD) au semnat contractul de parteneriat între instituțiile pecare le conduc pentru construirea unui aerodrom și a unui heliport în localitatea de pe malul stâng al Oltului. Consiliul Județean își asumă obligația de a finanța din buget propriu serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiții, în cuantum de 240.000 lei.

“Prin această inițiativă, ne propunem să extindem infrastructura de transport a județului și să oferim oportunități noi pentru investitori și comunitate. Este foarte posibil ca în Budești să poată fi staționat și un elicopter SMURD, asigurând servicii medicale de urgență eficiente. De asemenea, vom crea o arteră specială pentru a conecta Spitalul Județean de Urgență Vâlcea la heliport. În viitor aici vor putea fi organizate chiar meeting-uri aviatice pentru aeronave de mici dimensiuni, cursuri pentru cei care vor să devină piloți, precum și desfășurarea unor activități de aero taxi pentru zona de business. Acesta este un nou proiect în care ne vom implica și pe care îl vom realiza, cu bună-credință, pentru oameni și pentru dezvoltarea județului”, a declarat Conmstantin Rădulescu.

“A fost întocmită documentația, a fost întocmit și Planul Urbanistic Zonal, am obținut deja majoritatea avizelor necesare pentru aprobarea PUZ. Este o investiție foarte importantă, nu numai pentru comuna Budești, cipentru întreg județul Vâlcea. Necesită din punct de vedere financiar ocheltuială foarte mare. Noi, ca administrație locală nu ne-o putem permite și atunci am solicitat sprijinul consiliului județean. O să fie construite un hangar, o stație de alimentare, spații de birouri, spații de cursuri”, a explicat și primarul Ion Vlădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ