Popești: deturnare de fonduri din PNDL, dar și de patrimoniu, cu vestiarul stadionului inaugurat în 2016! Echipa de fotbal se zbate în subsolul ligii a șasea

0
2209

Sportul de performanță atrage prestigiu pentru localitățile care îl sprijină, dar nu doar atât. Contribuie și la atragerea tineretului în activități de timp liber ce pot contribui la prevenția în masă împotriva slăbiciunilor de sănătate, peste timp. Cu acest gând a reînviat în 2014 o frumoasă tradiție Constantin Șerban, fost primar timp de două mandate în comuna Popești, candidatul Forței Dreptei pentru alegerile din 9 iunie. Din păcate, din 2016, când a și inaugurat o cochetă arenă în spatele școlii, dotată cu tribune și vestiare moderne, echipa locală, Luncavățul, a supraviețuit strict datorită pasiunii transmise mai departe de un inimos grup de tineri din localitate. Deși echipa a promovat sportiv, în sezonul 2019-2020, actuala primăriță, Aurora Măgura (PSD), nu s-a ținut de cuvânt după alegerile locale și nu a mai sprijinit financiar formația să evolueze în Liga a IV-a, elita județeană în care o dusese pentru prima dată Constantin Șerban. Aceiași tineri inimoși au mers anul trecut la primărie “peste” Aurora Măgura, echipa fiind în pragul desființării și au salvat-o încă o dată.

Ce partide spectaculoase și ce jucători talentați a găzduit cândva această arenă…

Acum, Luncavățul activează maimult din pasiune și din inerție, în liga a VI-a, ultima a fotbalului vâlcean, ocupând locul al 13-lea în clasamentul Seriei NORD, potrivit site-ului AJF Vâlcea. A fost desființată și grupa de juniori U13, care încă rezista anul trecut și participa la competiții, acei copii fiind cei care pot duce mai deprte tradiția peste câțiva ani. Constantin Șerban vrea să se apuce imediat de treabă și în acest domeniu și să readucă organizarea și sprijinirea clubului la nivelul pe care îl merită comuna Popești!

Stadionul inaugurat în 2016 (vezi fotografia din deschidere) a ajuns într-o stare deplorabilă, nemaifăcându-se la el nici o reparație. De parcă nu era deja suficient de trist, vestiarele au fost transformate în toaleta pentru școală (unde-s banii investiți, doamnaprimar, în amenajarea de toaletăpentru școală?!?), echipele se dezbracă exact ca pe vremuri, pe unde apucă, făra minime condiții de a se spăla sportivii măcar.

Practic aici este limpede că s-a petrecut un grav abuz al administrației Măgură – DETURNARE DE PATRIMONIU și deturnare de fonduri publice! Proiectul prin PNDL de reparație a scolii prevedea construirea unei toalete noi. Instituțiile statului trebuie să se sesizeze pentru acest furt incalificabil!.

Vom reveni cu probe, inclusiv documente!

LĂSAȚI UN MESAJ