Fantomele flotanților, pregătite de noi victorii electorale! Burleanu repopulează comuna Sinești cu rudari

0
3094

Cu mai puțin de două luni rămase până la alegerile locale din 9 iunie, în mai multe localități din Vâlcea a reizbucnit controversata “afacere a vizelor de flotant”, prin care unii primari încearcă să-și asigure un nou mandat prin aducerea la vot a unor persoane străine de localitate. Zeci de localități s-au ales la început de 2024 cu sute de noi locuitori cu drept de vot, în multe cazuri fiind vorba de cetățeni de etnie rromă. Majoritatea celor suspecte au primari PSD, dar și de la PNL (câți au mai rămas la liberali – sic!). Pentru început, atragem atenția Biroului Electoral Județean, Autorității Electorale Permanente Vâlcea, Instituției Prefectului Județului Vâlcea, IPJ, Direcția Județeană de Evidență a Populației ș.a. că se impun verificări de urgență în localități precum Slătioara, Berbești, Alunu, Sinești, Grădiștea, Lăpușata, Lungești, Drăgășani, Oteșani, Popești, Șirineasa, Băbeni, Galicea sau Băile Olănești și multe altele. Procesul electoral poate fi compromis grav, având în vedere că diferența dintre un primar și un perdant o fac uneori doar câteva voturi.

Un exemplu notoriu este comuna Sinești. Sursele noastre foarte bine informate din zona Berbești susțin că atât primarul Cristian Burleanu (gospodăria lui în fotografia de deschidere), cât și viceprimarul Alexandru Dumitru (gospodăria lui în fotografia de mai sus), dar și alți funcționari din primăria comunei, au luat în spațiu mai mulți cetățeni din afara localității. Întâmplător sau nu, la Evidența Populației Berbești apar ca având domicilii mutate recent în Sinești peste 30 de rudari din… Drăgășani. Verificarea jurnalistică inopinată la fața locului a existenței fizice a acestora, în zile diferite, a demonstrat că ei nu există pe raza localității. Nici măcar la lucrările edilitare (la canalizare, spre exemplu, investiția care deja era să producă două tragedii, destul de mediatizate) demarate acum, cam heirupist, de administrația locală.

Atragem atenția autorităților județene că legislația în domeniul evidenței populației a fost modificată (inclusiv anul trecut) și prevede criterii riguroase, ușor verificabile, precum și sancțiuni dure pentru încălcarea prevederilor ei. De asemenea, solicităm tuturor competitorilor politici și observatorilor să solicite în fiecare localitate evidența registrului vizelor de flotant, acum, înaintea datei alegerilor. (Va urma)

LĂSAȚI UN MESAJ