SCANDALOS! Gutău închide Școala Nr. 5 după Paște! Pretextul, o renovare generală. Părinții, revoltați de relocarea intempestivă a elevilor la alte școli!

0
4880

Vineri, 19 aprilie, un anunț intempestiv lansat pe grupurile de whatsapp ale profesorilor și părinților elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea a aruncat în aer liniștea acestora. Pe scurt, fără niciun alt avertisment, ori o minimă explicație, corpul didactic și părinții sunt anunțați că școala va intra în renovare generală (a câta, oare, Doamne?) imediat după vacanța de Paște (de ce electoral – sic! – nu mai puteau aștepta lucrările până la vacanța de vară, primare Gutău?!?) și absolut toate clasele trebuie să fie relocate la alte unități școlare.

Pentru relocarea elevilor (pentru cât timp nu se precizează) au fost indicate ca fiind dispuse să acorde sprijin Școlii Nr. 5: Școala Gimnazială I. Gh. Duca – 14 săli de clasă pentru învățământul primar, program 14.00 – 18.00; Colegiul Național Alexandru Lahovari – 12 săli de clasă pentru învățământul gimnazial, program 14.00 – 19.00.

În ciuda insistenței inclusiv a profesorilor, care, la rândul lor, vor să liniștească părinții, conducerea unității școlare, respectiv directorul Cristian Faităr și adjunctul Gheorghe Stoenescu, amână cu disperare pentru luni, 22 aprilie, furnizarea mai multor detalii în privința relocării elevilor uneia dintre cele mai mari școli din Râmnicu Vâlcea. Diriginții și învățătorii au primit mesaj de la Cristian Faităr prin care li s-a transmis ca luni, la ora 17.00, să convoace de urgență ședințe cu părinții și să obțină acordul lor cu privire la relocarea copiilor.

Din informațiile culese de noi până acum, părinții elevilor de clasa a opta nu sunt de acord cu program după amiaza, copiii au deja aranjamente după ore (inclusiv meditații) și nu au cum să schimbe tot cu o lună și ceva până în examen.

NOTA BENE! Informație în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ