Sondaj Curs: 95% dintre români, afectați de creșterea prețurilor. AUR s-ar situa pe locul secund la alegerile pentru PE, partidul Dianei Șoșoacă n-ar face pragul

0
1448

CURS, casă de sondare deținută de jurnalistul Iosif Buble (soțul deputatei PSD Diana Tușa), a anunțat rezultatele unui sondaj de opinie realizat în perioada 15-27 ianuarie 2024. Conform acestui studiu 95% dintre români s-ar declara afectați și foarte afectați de creșterea galopantă a prețurilor, indicator care se verifică și prin răspunsurile date referitor la principalele probleme cu care se confruntă: inflația și prețurile – 24%; nivelul de trai, veniturile mici – 16%; corupția – 15%; criza economică – 11%; sănătatea – 10% etc.

Conform aceluiași studiu, 95% dintre români se așteaptă să crească prețurile la alimente în următoarele luni, 93% la energie/gaze, 92% la carburanți și 86% la întreținere.

În ce privește intenția de vot la alegerile pentru Parlamentul European, PSD conduce în rezultatele sondajului Curs cu 30% dintre opțiuni, AUR a revenit pe locul secund cu 21%, PNL se situează pe locul al treilea, cu 19%, urmat de Alianța Dreapta Unită (USR-PMP- Forța Dreptei) cu 14% și UDMR cu 5%. Surprinzător, SOS, partidul Dianei Iovanovici Șoșoacă, s-ar situa sub pragul electoral, cu 4%, restul formațiunilor obținând cifre insignifiante.

*Potrivit autorilor, sondajul a fost efectuat pe un număr de 1082 respondenți, prin interviu față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare declarată este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

LĂSAȚI UN MESAJ