Atragerea de investitori, o prioritate la Bujoreni

0
1328

Pentru că la Bujoreni ne dorim realizarea unui mediu favorabil de afaceri, ne-am gândit la înființarea unei zone de tip industrial și de servicii. Oportunitățile de afaceri sunt imense în comuna noastră, ținând cont că ne situăm între municipiul Râmnicu Vâlcea și stațiunea Călimănești – Căciulata. De altfel, avem cereri din partea cetățenilor și a unor oameni de afaceri din alte județe, care solicită teren pentru a da startul unor afaceri la Bujoreni. Evident că Primăria Bujoreni va acorda unele facilități pentru atragerea de investitori, într-un cadru legislativ și instituțional, și aici mă refer la concesionare de terenuri dotate cu utilităţi sau accelerarea circuitului actelor necesare demarării investiţiei.

Nu există prosperitate fără investiții, așa cum fără investiții nu există locuri de muncă, inovare sau progres. O comunitate dezvoltată înseamnă un standard de trai decent, dar și oportunități pentru cetățeni. Oportunități pentru a-și deschide afaceri sau pentru a accede la un loc de muncă. Ori noi asta încercăm să facem la Bujoreni: să încurajăm investițiile private!
În noul Plan Urbanistic General (PUG) am prevăzut aproximativ 40 de hectare de teren pentru investitori, iar alte peste 100 hectare de teren vor fi trecute în intravilan și puse la dispoziție pentru concesionare. Totul s-a făcut cu multă cheltuială, însă asta înseamnă dezvoltare economică.
Ideile de afaceri ale investitorilor care ne-au contactat până acum sunt diverse. Însă printre acestea se numără și zone de divertisment, parcuri de agrement, de distracție. Nu voi da multe detalii deocamdată, dar pot spune că proprietarul unui astfel de parc, din județul Gorj, m-a contactat pentru că dorește să ia un teren la Bujoreni și să facă la fel și la noi. Vorbim așadar de atragerea turiștilor, atragerea vâlcenilor din alte localități, care-și vor putea petrece timpul liber în comuna noastră.
Să auzim numai de bine! Împreună putem continua proiectele pentru dezvoltarea comunei Bujoreni!

Cu respect,
Gheorghe GÎNGU,
Primarul comunei BUJORENI

LĂSAȚI UN MESAJ