CiviC RebelS lansează un videoclip și lucrează la noul album rock, «Magna Wallachia». Multe concerte, în continuare

0
3334

Trupa CiviC RebelS, cu un nou chitarist solo, în persoana lui Gabriel Sucea (absolvent de Conservator la Birmingham, în Marea Britanie), pleacă în al doilea tur de promovare a muzicii lor, unul mai însemnat decat primul, întrucat interesul și cererea pentru muzica celor sase valceni a crescut. De la Dealul Sarului sub poalele Tampei si de la Prut catre plaiuri bănățene, CiviC RebelS aduc iubitorilor muzicii rock, pe langa energia metalului melodic si o parte din Lovistea, pentru ca zona vâlceană este descrisa în cântecele lor. Civic Rebels combină armonios forța metalului cu folclorul românesc. Fiecare piesă aduce în lumina o poveste, fiecare concert este o explozie de energie pozitivă, într-un vechi și nou muzical care se împletesc vibrant în cântece de haiducie, cântece despre viteji și vitejie, despre natură, mit și basm, melodii care te lasă plin de emoții și trăiri românești. Melodiile formației vâlcene se pot auzi și la posturi nationale de radio și, sincer, trebuie să caut bine în arhiva propriilor amintiri să văd ce altă formație rock din Râmnicu Vâlcea a mai reușit o astfel de performanță în afară de ANTRACT, în ultimii 30 de ani. În continuare, un scurt dialog cu liderul trupei, prietenul Profu, aka (sic!) Vlad Alexandrescu.

A.P. – Vlad, privind puțin în urmă, cum vede liderul trupei CiviC RebelS evoluția voastră, chiar ușor fulminantă în ultimii trei-patru ani? Cum s-a produs acest salt spre nivelul superior?
V.A. – La început, totul părea un fel de joacă: hai să nu mai fim cover-band, hai să scriem câteva melodii, să vedem ce se întamplă… Cererea pentru ceea ce facem a crescut după prestațiile live, iar lucrul asta ne-a motivat și mai tare. În momentul când conștientizezi că vei cânta pe aceeași scenă unde se găsesc greii rock-ului românesc, trebuie să renunți la compromisuri tehnice.

A.P. – Ok, dar, pentru cine nu vă știe truda obișnuită, pare că pentru voi a fost floare la ureche…
V.A. – Să știi că fiecare detaliu contează, dincolo de muncă serioasă. Nici vestimentația nu este undetaliu neglijabil. Trebuie să pleci capul în jos și să muncești astfel încat, la finalul oricărui show, să ridici fruntea cu demnitate și să zici «am dat ce am avut mai bun în speranța că publicul va aprecia lucrurile pe care dorim să le transmitem: inspirație, efort și creativitate de grup, mesaj și conținut de sentimente și nu in ultimul rând, pasiune!»

A.P. – What next, cum ar întreba redactorii specializați în domeniu?
V.A. – Pașii mici sunt cei siguri. Nu ne grăbim să fim vreun boom musical într-un segment, trebuie să recunoaștem, de nișă. Însa, «ce e val ca valul trece»! Timpul va hotarî dacă vom rămăne în această ușoară ascensiune.

A.P. – Foarte încurajator primul album, din cam toate punctele de vedere. Sigur șiclar, pe gustul și inima mea. Știu că îl pregătiți deja pe al doilea…
V. A. – Da, așa este, lucrăm la un nou album, album ce se cheama «Magna Wallachia», a cărui dată de lansare nu o pot estima încă. Lucrăm, de asemenea, la un videoclip, ce va apărea cel mai probabil în iunie, anul acesta.
A.P. – Ok! Mult succes, CiviC RebelS, în continuare. Ne vom revedea cu bucurie curând, dragilor.

CiviC RebelS: Vlad Alexandrescu – voce și chitară; Gabriel Sucea – chitară, backing vocals; Cristian Popa – clape; Florin Chitucea – tobe, backing vocals; Vlad Cioculeasa – chitară, backing vocals; Damien Phulpin – chitară bas,

Program de concerte (mai multe date vor fi anunțate curând):
• 20 aprilie (ieri) – Aby Stage Bar, Râmnicu Vâlcea
• 24 mai – Caransebes Bikefest
• 31 mai – Transilvania Bikers – Cluj
• 15 iunie – BullBikers Rockfest – Brașov
• 22 iunie – Dacii Liberi Motorfest- Chișinău
• 12 iulie – Transalpina SlowRide – Bikefest
• 20 Iulie – Blue Knights Vaslui Motorfest
• 10 august Rezistenta Bikefest- Făgăraș
• 16 august – AlegeMoto – Roman
• 18 august – LaRock festival, Domeniile Cantacuzino, Prahova
• 31 august- Dacfest – Simeria
• 16 septembrie – South Side Bikerfest, Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ