Rezultate remarcabile pentru AUR Vâlcea: Nuică, 2.000 de voturi peste partid la CJ, Mândrescu, la Drăgășani, cel mai bun scor în municipii și orașe și loc secund la Fârtățești, înaintea PNL

0
22

Rezultatele înregistrate de filiala Vâlcea a Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie a.c. au consacrat-o ca a treia forță politică în județ. Deși părea că principalul aport în acest obiectiv îl va avea organizația vedetă, Râmnicu Vâlcea, în frunte cu candidatul la funcția de primar Vicențiu Mocanu, meritul a fost, până la urmă colectiv. AUR a obținut la Vâlcea, atât prin candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean, Ionuț Nuică, cât și la vot politic, mai mult decât USR-PMP și Forța Dreptei împreună, semn că angajamentul fostului consilier local PER (a demisionat din funcție cu aproape două luni înaintea alegerilor) în teritoriu, unde a fost prezent permanent, a fost perceput foarte bine.

Ionuț Nuică s-a clasat cu 2.000 de voturi peste formațiune.

AUR a mai obținut un rezultat răsunător în Vâlcea, dar nu în municipiul reședință de județ, ci la Drăgășani.

Nicolae Mândrescu, candidatul la funcția de primar, a obținut procentul cel mai mare dintre candidații formațiunii din întreaga țară din municipii și orașe, 19,47%.

La Râmnicu Vâlcea, în ciuda sumelor imense investite și a sprijinului mediatic național copleșitor, Vicențiu Mocanu a reușit să atragă doar voturile a 16,65% dintre alegători.

Tot locul al treilea a fost obținut de AUR și la Băbeni, prin candidatul la funcția de primar Ion-Iulian Gavrilă (14,55%) și echipa propusă de el pentru Consiliul Local (16,01%). Cea mai mare surpriză furnizată de AUR în județul Vâlcea s-a înregistrat la Fârtățești, acolo unde formațiunea s-a clasat pe locul secund, cu 24,2%, după PSD, cu 43, 84%, dar înaintea PNL (18,9%) la votul politic.

Sunt foarte puține localitățile în care formațiunea amintită nu a intrat în top 3 preferințe la votul politic, ceea ce-i conferă o poziție privilegiată și în ierarhia filialelor județene.

LĂSAȚI UN MESAJ