Din tâmplar se vrea primar. Dubioase combinații PSD-AUR și la Păușești-Măglași

0
1673

Nu e vorbă, chiar e un tâmplar priceput și apreciat în comună. Este vorba despre Marcel Radi, candidatul PSD pentru funcția de primar în comuna vâlceană Păușești Măglași. Pentru asta, și-a întrebuințat toate cunoștinețele și relațiile, pe care le-a distribuit și pe listele AUR și chiar SOS. Problema este însă că nu are studii administrative riguroase pentru a conduce o comună de rangul Păușeștiului și nici activitatea din cele două mandate de viceprimar (2012-2020) nu-l recomandă prea mult, cât ar fi el frate de alt primar PSD (Viorel Radi de la Bunești). Nici măcar faptul că i-a dus toate utilitățile până în deal, pe banii contribuabililor, la micul palat construit de câțiva ani de fostul senator Adrănel Cotescu.

În urmă nu cu multe zile, Marcel Radi a fost văzut intrând seara în curtea unui localnic, pensionar de armată. Sunt mai mulți ofițeri superiori care, după ce s-au retras din activitate, au revenit acasă ori s-au așezat în Păușești Măglași. Totuși, am reușit repejor să aflăm că respectivul domn i-a refuzat candidatului PSD oferirea sprijinului pentru candidatură, spunându-i clar că imaginea lui de politician în comună e mult mai proastă decât se vede pe pagina lui de Facebook. Ceea ce l-a cam înfuriat. Imediat, apropiatul său Diaconu a comandat câteva atacuri calomnioase pe un grup de Facebook la adresa ofițerului, dar s-a văzut nevoit să închidă grupul după ce a fost dat în vileag. Omul are o pensie normală, de 5.200, adică pe jumătate fță decât aumințit calomnitorii săi, în condițiile în care azi, un subofițer iese cu o pensiede minim 6.000 de lei.

APAVIL, mama răniților politruci care merge spre faliment șine întrebăm de ce

Soția lui Marcel Radi este casieriță la primărie. El a suferit și două intervenții medicale destul de complicate și, probabil că din cauza asta se exprimă mai greu. În public, a fost auzit… spre deloc. Totuși, asta nu-l împiedică să încaseze salariu de la APAVIL, din postura de, ATENȚIE, șef de punct de analiză a apei în Cheia. Din tâmplar, repetăm. De altfel, și locul 4 de pe lista PSD este angajat tot la APAVIL, Marius Popescu. Operatorul județean de alimentare cu apă și canalizare a devenit, se pare, centru de ajutor social pentru politruci. Și ne mi mirăm că merge “ață” spre fliment, sub managementul lui Ion Florescu, alt membru PSD, provenit din PER.

Adi Hogea repare în prim plan politic cap de listă la AUR

Principala combinație pecare o speră Marcel Radi după alegerile de duminică, 9 iunie, este cu organizația locală AUR, împănată din timp și ea cu foști pesediști notorii. Pe lista AUR pentru CL, prima poziție o ocupă Adrian Hogea. Este angajat la Avicarvil cu un salariu de aproximativ 10.000 de lei, sau mai mult, cel puțin așa am ajuzit. Cu casa este vecin cu alt baban de partid, fost condamnat penal, omul de afaceri Ciogescu (Electrovâlcea). Adi Hogea este soțul fostei șefe a Agenției de Mediu care s-a ales cu ceva cercetări penale din cauza unor afaceri pe platformă, după ce acestea au apărut în presă (ghiciți ce jurnalist a făcut dezvăluirile – sic!). Omul avea și firmăcu soția, trăia pe picior mare inclusiv din rumeguș, fără șagă. O fi și greu să faci rost de lemne, când ești prieten cu Marcel Radi, care toot cumpără la terenuri, inclusiv forestiere. Candidatul AUR la funcțide primar apare abia pe poziția a treia pe lista pentru consiliul local, Marian Bîrsanu. Probabil că nu are voie să-l încurce la funcția de primar pe candidatul PSD.

Zilele trecute, echipa de fotbal din localitate a reușit promovarea în liga a patra. Pentru asta s-a dat o masă la cârciuma tatălui (barul SADEM din clădirea care a aparținut cooperației) ocupantului locului 6 pe lista PSD pentru CL, Ion Băjan. Și antrenorul echipei de fotbal, Constantin Claudiu Dumitru, este pe listă, pe locul 5. În condițiile în care, în campanie electorală, este interzis să dai și un suc unui copil, potrivit legii! Să revenim totuși puțin la clădirea în care este barul lui Băjan. Din informațiile noastre, actualul proprietar deține doar imobilul, terenul de sub el fiind al primăriei. E, cui credeți că-i va ceda primăria terenul respectiv dacă ajunge Marcel Radi primar?

Hai, să votați și s-auzim de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ