Băile Olănești, gata cu șmecheria! Grig Chiroiu, “actorașul” care vă va da-napoi orașul!

0
4196

La fel ca în mai toate localitățile din județul Vâlcea și din țară, în general, în Băile Olănești nu există familie care să nu aibă un reprezentant ce a luat calea pribegiei pentru un trai mai bun. Dar, de ceva vreme, aproape toți transmit public, prin intermediul rețelelor de socializare, că își doresc să revină pe meleagurile natale, să-și continue viața aici, unde s-au născut. Cu o singură condiție: la cârma administrației locale să vină altcineva, doritor și capabil să scoată renumita stațiune din ghearele celor care au acaparat-o în folos propriu! Acum, urgent, fără a se mai pierde încă patru ani, că viețile tuturor trec, nu sunt eterne! În acest moment, locuitorii s-au convins, singurul capabil să se înhame la treaba aceasta este Grig Chiroiu, candidatul PNL.

“Actorașul” acesta, cum încearcă să-l persifleze adversarii prin te miri ce “janghină” aciuată prin presa ori politica vâlceană (de parcă vreunul dintre ei ar fi capabil să înțeleagă, să memoreze și să redea coerent măcar o poezie de patru strofe) a demonstrat din start că are sânge în instalație. Întâi a făcut ordine în organizația locală, scoțând-o din buzunarul familiei Cazan, știți care, cea cu firma de asfaltări Cazicom. Familie care s-a repliat la timp, acum are organizația locală a Forței Dreptei și îl atacă fix pe cel care dorește cu adevărat să producă schimbarea în bine. Adică să-l descăuneze pe Sorin Vasilache, primar PSD de 12 ani, după alți patru ani în care a fost viceprimar. Ce uită fătuca trimisă într-o cursă cu un singur obiectiv, spargerea voturilor anti actuala administrație? Să spună, spre exemplu, că i s-a propus ori postul de viceprimar, dacă reușește să bage în consiliul local suficienți oameni cât să asigure o majoritate solidă PSD și actualului edil. Ori de director, că tot face tapaj de studiile ei în turism, în firma familiei ce s-a înstăpânit aberant pe izvoare. A! Și mai uită ceva. Să spună că, taman zilele trecute, fix firma locului trei de pe lista FD pentru consiliul local a primit un subcontract frumușel la școala din Băile Olănești. Coincidență? Nu credem! Oameni lui au fost filmați zilele acestea lucrănd la renovarea școlii. Că, na, e și indicat să faci astfel de lucrări în timpul anului școlar, nu în vacanțe!

Dar, miza nu este doar înlocuirea unui om cu altul, ci schimbarea radicală unui regim oneros, impus de peste 20 de ani de familia Tudor. Oameni de afaceri fără scrupule și sentimente, afiliați încă din negura anilor 90 ai secolului trecut în nomenclatura care a întemeiat PDSR, precursorul PSD, pe fundațiile fostului PCR. Maria Tudor a venit în Vâlcea din județul Neamț, Moldova, și a reușit rapid să se cațere înlanțul trofic politic până la cele mai înalte celule decizionale din stat. Ei, “actorașul” acesta, Grig Chiroiu, e singurul politician care a îndrăznit vreodată să treacă top prioritate în proiectul său electoral reglementarea situției izvoarelor în favoarea localității, tuturor locuitorilor și turiștilor și nu în interes de grup privat! Cum de a avut acest curaj nebun? Păi, omul are conexiuni la nivel înalt, național și chiar internațional. Fix ce nu vor avea prea curând nici actualul primar, nici domnișoara care încearcă să prostească lumea pentru un obiectiv personal.

Nu orice actor, dar și producător, ajuns în Guiness Book

Dar, să vedem cine e “actorașul”. Născut în București, pe 7 februarie 1970, cu numele din buletin Chiroiu Gelu Grigoraș (pozitia numarul 1 pe buletinul de vot – sic!). Absolvent al S.N.S.P.A – Facultatea de comunicare si relații publice. “În 1997, am înființat societatea Grig Chiroiu Media Company, activitatea principală a societății fiind producția de programe de televiziune. Debutul meu în televiziune a fost la “Chestiunea zilei”, pe postul PRO TV, realizată de Florin Călinescu. Din 2003, am început colaborarea cu postul Prima Tv, unde am fost atât actor, cât și producător al serialului de comedie “Trăsniți în NATO”, “Trăsniți din NATO”, “Trăsniții”, actualul “Secretele Președintelui”. Serialul “Trăsniții” a fost certificat de Guinness Book drept cel mai longeviv serial (sitcom, în slang TV – n.r.) de comedie din lume, pe data de 7 septembrie 2015, la sfârșitul anului trecut încununând 20 de ani de serial și 2.000 de episoade. În 2007, am ales să investesc în zona turistică din Băile Olănești, locul în care m-am căsătorit acum 28 de ani, soția mea fiind de aici. Anul 2024, stabilindu-mă definitiv în Olănești, vine cu intenția mea de a schimba ceva în acest oraș, candidând la funcția de primar, din partea PNL”, spune, zâmbind cald, ca de obicei, Grig Chiroiu.

“Trebuie urgent ca, împreună, să readucem orașul Băile Olănești la standardele unei stațiuni de interes național, așa cum impun criteriile acestei titulaturi! În același timp, ne propunem ca, pe viitor, Băile Olănești să devină o stațiune de interes internațional, datorită apelor minerale și geotermale din zona noastră! Vom implica specialiștii și vom consulta locuitorii, printr-un referendum local, pentru a ne asigura că reglementările reflectă nevoile și interesele noastre”, mai spune candidatul PNL pentru funcția de primar în Băile Olănești.

LĂSAȚI UN MESAJ