Gutău refuză participarea la dezbateri. Pîrvulescu luptă pentru atragerea de investitori și crearea a 2.000 de locuri de muncă

0
1957

Marți, 4 iunie, ora 11.00, la Hotel Simfonia, Asociația “Deschidem Orașul” va organiza o conferință de lansare publică a proiectului Parcului Industrial și Științific Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre o investiție de peste 10 milioane de euro, derulată pe un teren de peste 70 de hectare, care își propune să atragă sute de investitori și să creeze cel puțin 2.000 de locuri de muncă salarizate decent pentru locuitorii din Râmnicu Vâlcea și zonele limitrofe.

Până acum, primarul Mircia Gutău (PSD candidat pentru un nou mandat) a refuzat de trei ori participarea la o dezbatere publică pe astfel de subiecte vitale în agenda locuitorilor, la întâlnirile la Casa de Cultură a Sindicatelor de aceeași asociație, deși a fost invitat oficial. Dar, a încercat din răsputeri să discrediteze proiectul pornit fix din consultarea cu locuitorii din municipiul reședință de județ prin inițiativă civică de strângere de semnături derulată de doi ani.

“În cadrul conferinței, voi prezenta un studiu care va include date concrete despre potențialul investițional al proiectului, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) Râmnicu Vâlcea 2030 și argumentele-cheie în favoarea investiției în Parcul Industrial și Științific Râmnicu Vâlcea. Înțeleg că Mircia Gutău crede că un astfel de proiect ar fi inutil, fiindcă ar exista deja un parc industrial la Drăgășani. Eu unul m-aș fi așteptat ca măcar acum lui Gutău să-i pese mai mult de Râmnicu Vâlcea decât de Drăgășani, dar uite că nu e cazul. El vrea în continuare ca râmnicenii să trăiască într-un oraș cu salarii mici și cu mâncare scumpă. Mie însă îmi pasă de orașul nostru și mă voi lupta din toate puterile ca proiectul Parcului Industrial și Științific Râmnicu Vâlcea să prindă viață! Detalii în plus am prezentat și în Angajamentul semnat deja de mii de vâlceni”, a declarat viceprimarul Virgil Pîrvulescu, candidatul PNL la funcțiade primar în Râmnicu Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ