VIDEO! 169 de percheziții, în București, Vâlcea și alte județe. 75 de persoane duse la audieri

0
2358

Miercuri, 29 mai, polițiști și procurori desfășoară 169 de percheziții în București și în mai multe județe, inclusiv Vâlcea, în cadrul unor dosare de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancrută frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, furt calificat, infracțiuni de mediu și corupție. 75 de persoane urmează sunt aduse la audieri.

“Astăzi, 29 mai 2024, Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, coordonează o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și judiciare. Astfel, polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 169 de percheziții domiciliare și pun în aplicare 75 de mandate de aducere, în cadrul unor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale”, se arată în comunicatul IGPR.

Corupție și fals în înscrisuri, la Vâlcea

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, au executat patru mandate de percheziție și 43 de mandate de aducere într-un dosar privind infracțiuni de corupție și de serviciu, precum și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada 2021-2022, reprezentanții unei societăți comerciale cu capital privat au accesat ilegal fonduri din bugetul național prin întocmirea în fals a unor documente.

Evaziune fiscală cu prejudiciu de aproape 2 milioane de lei, la București

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR-DICE, au executat trei mandate de percheziție în București, într-un dosar privind infracțiuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1.336.000 lei. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițeri din cadrul SICE Sector 6, a pus în executare două mandate de percheziție și două mandate de aducere în București, într-un dosar cu un prejudiciu de 644.730 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ