Liduș Șerban, contabila Primăriei Popești, colecție de imobile nedeclarate public! Primăria, în culpă și ea!

0
4279

Elena (Liduș) Șerban contabila Primăriei Popești – Vâlcea, ar fi intrat în vizorul DNA, susțin sursele noastre din cadrul ANFP (Agenția Națională a Funcționarilor Publici). Cauzele ar fi mai multe, una dintre ele sigur fiind faptul că a comis fals în declarații publice prin necompletarea corespunzătoare a declarațiilor de avere și interese, obligatorii conform prevederilor legii. De asemenea, sesizarea ar fi fost trimisă și către recent înființata agenție națională de verificare a averilor demnitarilor și funcționarilor publici. De asemenea, și Primăria Popești, condusă de pesedista Aurora Măgură, se va alege cu o plângere penală din cauza încălcării legii transparenței în activitatea instituțiilor publice: de pe site-ul acesteia lipsesc cu desăvârșire declarațiile de avere și interese ale aleșilor și angajaților administrației publice locale, dar și multe acte obligatorii, cum ar fi hotărâri ale consiliului local.

Nu mai puțin de patru case au apărut în ultimii ani în proprietatea Elenei (Liduș, cum o cunosc mai bine popeștenii) Șerban! Este deja o figură controversată în rândul funcționărimii publice locale, știut fiind că, destul de des, semnează și anumite acte în locul secretarului comunei Popești. De asemenea, sunt oameni de afaceri care susțin că ar fi cerut bani în numele fostului primar Constantin Șerban, fără ca acesta să știe. Și nu doar în numele lui, dar să păstrăm acest detaliu pentru o viitoare dezvăluire ca la carte. ANFP, dar și alte instituții de control ale statului, au în lucru de ceva timp o sesizare primită din prtea unui locuitor al comunei vâlcene (la rândul lui fost înalt funcționar, acum la pensie), care a pornit de la fptul că Elena Liduș Șerban nu plătește impozit ca tot omul pentru toată averea imobilă pe care o deține în realitate.

Puțini popeșteni știu că autotintitulata “Creierul comunei Popești” a cumpărat recent și casa învecinată cu vila pe care o deținea în satul Urși. Împreună, cele două imobile sunt evaluate la aproape 100.000 de euro. De asemenea, Liduș Șerban i-a mai cumpărat fiului cel mic un automobil în vloare de 20.000 de euro. Nici el nu apare în declarațiile obligatorii de avere și interese.

Prețul uneia dintre ele, 57.000 de euro, a fost postat pe rețelele de socializare chiar decătre familia ei.

O altă casă cu teren, evaluate la 67.000 de euro, au fost moștenite de curând. Și încă una a fost răscumpărată de familia Șerban de la rude, cu aproximativ 20.000 de euro.

Așteptăm cu interes rezultatul verificărilor instituțiilorde control cu privire la această speță. Stați pe-aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ