Viceprimarul Virgil Pîrvulescu de la Râmnicu Vâlcea și cunoscutul actor Grig Chiroiu, vechi întreprinzător de succes în turism în renumita stațiune Băile Olănești sunt personajele publice care aduc notorietate pozitivă masivă Vâlcii și vâlcenilor la nivel național prin inițiativele pentru care militează. Ambii au fost foarte prezenți în presa centrală în ultima vreme. Ideea lui Pîrvulescu de a crea în Râmnicu Vâlcea un parc industrial serios, care să atragă investiții directe, să creeze minim 2.000 de locuri de muncă și să aducă la bugetul local, în primii patru ani, de 20 de milioane de euro, i-a convins pe finanțiștii naționali. De asemenea, expunerea națională consolidată, mulțimea de contacte de succes în diverse domenii, atât din țară, cât și din străinătate, a adus imediat și inițiativele lui Grig Chiroiu la nivel consolidat de credibilitate
“Reconstrucția Ucrainei, după război, va genera un business de peste 100 de miliarde de euro, iar multe companii caută deja locații optime pentru a-și dezvolta puncte de lucru în apropierea acestui uriaș șantier, care va deveni țara vecină”, spune Adrian Negrescu, managerul Frames, citat și de Forbes România. Potrivit unui studiu EY România, 56% dintre companiile străine vor să își extindă operațiunile din România, un procent foarte bun având în vedere provocările de securitate de la granița de Est. Parcurile industriale au toate șansele să devină cheia atragerii investitorilor în România, pentru că oferă toate facilitățile la cheie, spun analiștii. Cele mai multe dintre acestea sunt situate în Prahova (27 de parcuri), Cluj (24) și în Brașov (18). În zona București-Ilfov există autorizate 15 parcuri industrial.
Pîrvulescu: “Centrul țării are nevoie de un hub logistic și de producție, de unde să poți ajunge rapid și eficient în orice zonă din țară”
Cea mai nouă investiție în domeniu este anunțată în județul Vâlcea. La Râmnicu Vâlcea, un grup de investitori locali reuniți în Asociația “Deschidem Orașul”, vrea să dezvolte, la inițiativa fostului vicepreședinte ANAF Virgil Pîrvulescu, un parc industrial și științific pe 70 de hectare, în apropierea complexului Oltchim, mai arată Forbes România. “Centrul țării are nevoie de un astfel de parc industrial, un hub logistic și de producție, de unde să poți ajunge rapid și eficient în orice zonă din țară, mai ales că se va construi și autostrada spre Sibiu. Investiția totală va depăși 200 de milioane de euro, iar efectele pozitive se vor resimți imediat, prin atragerea a minimum 1000 de locuri de muncă și prin dezvoltarea unor lanțuri economice ce vor relansa economic această regiune”, afirmă Virgil Pîrvulescu, citat de aceeași sursă.
Chiroiu: “Apele geotermale din zona Cheia pot diversifica substanțial oferta serviciilor turistice în Băile Olănești”
Pentru Grig Chiroiu, deținător a două pensiuni de tip bistro în Băile Olănești, prioritare sunt și readucerea în folosul tuturor a apelor minerale din stațiune, reafirmarea Băilor Olănești ca stațiune modernă de interes național, înfrățirea cu alte stațiuni vestite din străinătate, cum ar fi Karlovy Vary (Cehia) și multe altele.
Dar, nu uită nici de o localitate esențială din componența comunei, Cheia, rămasă la un dramatic nivel edilitar aproape nici rural. “Dar, dincolo de aducerea infrastructurii în Cheia la standarde civilizate pentru România mileniului al treilea, stat membru UE, aici se impun urgent realizarea de prospecțiuni și pentru valorificarea apei geotermale. Ar însemna și o diversificare substanțială a ofertei turistice a Băilor Olănești, putând intra astfel, rapid, și pe piața serviciilor de relaxare, completând fericit piața serviciilor baleno”, a explicat Grig Chiroiu, citat și de Profit.ro, una dintre redacțiile centrale care îl invită frecvent la diverse dezbateri.