Mărturie VIDEO! Mărăcine și PSD Galicea, tranzacții oneroase cu banii primăriei. Listă pe cumetrii și afaceri pentru consiliul local!

0
2241

După ce principalii colaboratori care l-au ajutat să devină primar în Galicea din partea PSD, în 2020, l-au părăsit (cei mai activi trecând chiar de partea contracandidatului de la PNL, Dan Crivăț) rând pe rând, dezgustați de comportamentul său abuziv, chiar tiranic spre bolnăvicios-penal, Florin Mărăcine s-a văzut nevoit să încropească o listă pentru consiliul local din ce i-a mai rămas alături. Chiar și așa, nu s-a abținut și a (în)tocmit o echipă pentru legislativul local bazată aproape exclusiv pe interese personale și de afaceri, de grup privat, sau cumetrii. Cetățenii, însă, încep să prindă curajși să vorbească despre afaficurile sale cu primăria.

Zilele trecute am asistat la mărturia unui cetățean din localitate care susține că Mărăcine, în numele primăriei, i-ar fi dat anvelope de sute de milioane de lei vechi de pe un buldoexcavator al primăriei, pentru un utilaj similar al societății firmei lui Bebe Petrescu, acestea fiind montate pe firma soțului candidatei PSD Carmen-Ioana Petrescu, locul 4 pentru consiliul local, la Enduro. Până la apariția acestui material, nici primarul Mărăcine, nici Bebe Petrescu nu au răspuns apelurilor noastre telefonice.

NOTA BENE! Deținem înregistrarea video a mărturiei. Momentan am stopat publicarea ei din rațini de protecție a denunțătorului, la recomandarea specialiștilor în investigații ai instituțiilor statului!

Carmen Petrescu este angajată a Apavil, încasatoare în teren adică. Bebe Petrescu a fost, în perioada ianuarie – februarie 2021, angajat ca supraveghetor de lucrari, urmare a lobby-ului PSD local, de Panadria SRL, societatea din județul Olt care a modernizat cu milioane de euro de laCJ drumul județean ce traversează și comuna vâlceană Galicea. Ulterior, Petrescu si-a făcut o firmă cu care a subcontractat lucrări de la Panadria și a amenajat rigolele și trotuarele de pe același tronson de drum județean. Cu banii astfel câștigați, și-a dotat firma cu utilaje. Tot de la cetățeni din localitate am aflat că același Bebe Petrescu ar fi negociat și intermediat, în numele primarului Mărăcine, si cumpărarea terenului de la localnicul Vlăsceanu, suprafață ce a fost revândută ulterior Anabelei pentru magazinul amenajat în centrul comunei. Subiectul rămâne în investigare.

Îngâmfare fără acoperire? Locul trei pe lista PSD pentru CL Galicea, Adelin Popescu conduce firma cumnatului său, cu principal obiect de activitate transportul de mărfuri cu mașini de 3,5t, dar firmă care mai are si un mic magazin în centrul comunei. Și-a trecut pompos ocupația de Director general în documentația pentru candidatură.

Locul 5 pe lista lui Mărăcine, Constantin Adrian Bălău a fost angajat de primar la CET Govora, de asemenea cu lobby PSD, cu promisiunea că-i va angaja șisoția la societatea vâlceană falimentată de politic.

Locul 8 pe lista PSD Galicea pentru consiliul local, profesoara Simona Manoiu a fost implicată direct (și ilegal) în destituirea abuzivă a directoarei școlii, Aurelia Dereșu (între timp, repusă în funcție de inspectorat după ce s-a constatat încălcarea legii la hotărârea inițială, dar și revolta populației din această cauză). Simonei Mănoiu i se promite în continuare de către PSD că va fi promovată directoare la Școala Gimnazială Galicea.

Despre lipsa liceului absolvit, dar și isprăvi administrative ale viceprimarului Adrian Cosmin Prioteasa, am mai scris. Mărăcine merge în continuare pe mâna lui, probabil datorită singurei sale competențe: obediența totală, chiar și în cazul încălcării flagrante a legii. Puteți reciti aici:

https://saptamana.net/articol/19073-primarul-florin-maracine-acuzat-inclusiv-de-colegi-din-psd-ca-i-terorizeaza-si-santajeaza-atat-pe-ei-cat-si-pe-functionari-din-primaria-galicea

https://saptamana.net/articol/19243-las-galicea-noul-viceprimar-acuzat-de-consateni-ca-sunt-pusi-la-plata-gunoiului-a-doua-oara-din-cauza-lui-din-iulie-se-anunta-si-scumpirea-serviciului

https://saptamana.net/articol/19503-twin-pix-la-galicea-valcea-o-persoana-misterioasa-achita-retroactiv-taxa-la-gunoi-pe-care-a-mai-incasat-o-de-la-cetateni-si-actualul-viceprimar-adrian-prioteasa-dar-nu-aparea-in-acte

LĂSAȚI UN MESAJ