Video! Ștefi Uță, lider european U18 la 400 m garduri după succesul din Slovenia!

0
7647

Încă o performanță uluitoare reușită de atleta vâlceană Alexandra Ștefania Uță (17 ani), pregătită de profesoara Alina Enescu! Ștefi s-a impus în proba de 400 m garduri la Slovenska Bistrica (Slovenia), sâmbătă, 18 mai, în etapa de seniori a Challenger Continental Tour 2024, reușind și cea mai bună performanță din acest an, 57 de secunde și 74 de sutimi.

Această performanță o va propulsa pe sportiva cu dublă legitimare, la CS Vâlcea 1924 și CSM Onești, direct pe primul loc în Europa la Under 18, categoria sa de vârstă și îi va consolida poziția de vicelider mondial la aceeași categorie. Ștefi se pregătește în continuare, alături de antrenoarea sa, pentru Campionatele Europene U18, care vor avea loc în perioada 18-21 iulie, la Banska Bystrica (Slovacia), oraș care a găzuit, acum doi ani, și FOTE, competiție care a evidențiat-o internațional pentru prima dată pe atleta vâlceană. Sperăm să fie cu noroc și de această dată.

Sâmbătă, vâlcencele au fost încurajate din tribună la concursul atletic și de fosta handbalistă a Oltchim, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni cu Krim Ljubljana, Miahela Ciora, stabilită de ani buni în Slovenia. De altfel, campioana le-a fost un adevărat ghid Alinei și Ștefaniei pe toată durata compoetiției.

LĂSAȚI UN MESAJ