VIDEO! Abuz electoral penal la Gușoeni! Primarul Concioiu (PSD) asmute subordonații să-i hărțuiască pe contracandidați

0
1720

Nicolae Concioiu (PSD) este primarul comunei Gușeoni de patru mandate. O comună relativ mică, dar care putea avea o altă perspectivă, dacă administrația locală ar fi ajuns pe mâna unui om mai priceput și cu mai mult bun simț. Edilul candidează pentru al cincilea mandat și a instaurat o adevărată dictatură personală în localitate. Vrea, probabil, acum, să obțină 120% din voturi. Nici măcar asta nu ar fi cel mai grav, ci faptul că vrea să interzică oricui altcuiva să-l concureze, dând foc legilor și principiilor unei democrații, fie ea și fragile.

În Gușoeni, listele de susținători pentru candidatului PNL, Mihai Gheorghe, cât și cea pentru lista de candidați la consiliul local a aceleiași formațiuni au fost fotografiate și au ajuns în posesia angajaților primăriei. Aceștia le-au folosit pentru a pune presiune pe locuitorii care le-au semnat, cât și pentru intimidarea contracandidatului primarului PSD, Nicolae Concioiu.

Mai mult, viceprimarul Constantin Cristian Paraschiva (PSD), în urma unor astfel de presiuni, susțin sursele noastre, și-a permis să înregistreze, ABUZIV, la biroul local de circumscripție, cereri de retragere a candidaturilor în numele a doi candidați de pe lista PNL, dar în lipsa acestora. La acest demers, abuzivă pare și complicitatea biroului local de circumscripție, care nu ar fi trebuit să permită această ilegalitate. Situația a fost menționată de către reprezentantul PNL în BEC Gușoeni și în procesul verbal încheiat în data de 7 mai a.c.
La sesizarea coordonatorului zonal al PNL Dragoș Sitaru, Biroul Electoral Județean i-a transmis acestuia că poate sesiza aspectele evidențiate de noi Biroului Electoral de Circumscripție. Cu alte cuvinte, l-au cam luat la mișto.

O dovadă a abuzului penal comis împotriva candidatului PNL o reprezintă și înregistrarea (vezi video de mai sus!) unei convorbiri telefonice. Un anume Bogran Grigore, care se recomandă a fi “avocatul Gușoeniului, al comunei și al consiliului local”, deși comuna are secretar și compartiment juridic, și-a permis să-l sune pe candidatul PNL și să-i atragă atenția că listele ar fi fost completate de poștaș (nici măcar acest lucru nu este vreo ilegalitate) și că, din această cauză ele ar fi ilegale. “Mie îmi place, înainte de a face cuiva un rău (!?!) să discutăm”, spune avocatul vieții, fără teamă de efecte ale legii. Mai mult, el dezvăluie poliția politică la care se pretează funcționarii primăriei, susținând că poștașul nu s-ar fi aflat în comună într-o anume zi (de parcă doar în acea zi putea strânge semnături), sprijinindu-și afirmația cu faptul că pe raza comunei există zeci de camere de luat vederi care nu l-ar fi surprins în ziua respectivă.

Recomandăm reprezentanților PNL care răspund de comuna Gușoeni să nu mai piardă timpul și să formuleze sesizări pentru abuz în funcție și complicitate la abuz, precum și pentru alte ilegalități comise, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani. Inclusiv împotriva avocatului!

LĂSAȚI UN MESAJ