Mărăcine (PSD) vorbește alegătorilor despre funcționarii Primăriei Galicea ca despre proprii angajați!

0
2335

Despre calitatea candidaților într-o competiție electorală spun, de obicei, foarte multe programele cu care se prezintă în fața alegătorilor. La Galicea, primarul în funcție, Florin Mărăcine (PSD), a găsit potrivit să încropească un pliant din care răzbat suficiența și ipocrizia. Printre altele, prezintă multe “realizări” care nu au fost și nu sunt ale lui, parțial sau deloc, după cum vom exemplifica. Mai grav, vorbește alegătorilor despre funcționarii primăriei ca despre… proprii angajați! Dar, nu uită să se victimizeze patetic cum că ar fi fost reclamat pe nedrept. Bineînțeles, nu scoate un cuvințel despre procese pe care le pierde.

Neobositul Mărăcine a stat mai mult plecat, dar susține c-a muncit neîncetat

În primul rând, pentru grădinița cu program prelungit și programul masa caldă s-au luptat directoarea Aurelia Dereșu și fostul său consilier personal Nicolae Dan Crivăț. La modul onest, toate diligențele procedurale prevăzute de lege, la Inspectorat și celelalte instituții, profesoara Dereșu le-a făcut pentru programul masa caldă. La fel ca pe mulți alți funcționari ai primăriei, consilieri locali și alți colaboratori care l-au ajutat să ajungă primar, Mărăcine a încercat să-i forțeze să încalce legea și să-i umilească, atunci când au refuzat.

Proiectele de introducere a canalizării în satele Cocoru și Bratia din Vale și stația de epurare, precum și asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,2 km, ambele finanțate prin Programul Anghel Saligny, au fost întocmite de același Nicolae Crivăț, cu sprijinul funcționarilor din primărie și al câtorva consilieri locali. Are și primarul Mărăcine o contribuție deosebită aici, dar o păstrăm pentru un viitor articol. (sic!)

Mai vorbește cu tupeu Mărăcine despre întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru introducerea gazelor! E un al doilea s.f., după cel comandat în 2020, către firma Afendulis din Iași. Deci, o dovadă de sifonare cu sutele de mii de lei din bugetul local. Cu atât mai mult cu cât a făcut lobby manipulator pentru Avicarvil să concesioneze islazul din Ostroveni, susținând că societatea menționată va aduce și gazele în comună! Tot din cauza prostiei lui Mărăcine, galicenii se vor uita acum la vecinii din Olanu și Nicolae Bălcescu cum se vor apuca de lucrări. Pentru că, din cauza deciziei primarului PSD din Galicea de retragere din asociația inițială cu care s-a mers la Guvern pentru finanțare, localitatea a fost evitată a doua oară la alocarea de fonduri pentru introducerea gazelor!

Ar mai fi multe de luat la purecat. Pentru amuzament, însă, mai menționăm doar lauda cu achiziționarea unui microbuz electric. Autovehiculul zace nefolosit și nici acum nu există în Galicea o stație de alimentare pentru el. A fost achiziționat prin FLAG, împreună cu alte 20 de biciclete electrice, care de asemenea zac nefolosite, la pachet cu amenajarea unei piste de biciclete. Lui Mărăcine i-a bubuit mintea să o amenajeze în Prundul Râului. Prima ploaie care a cauzat inundații a și spălat-o, atât din peisaj, cât și din memoria locuitorilor zonei.

Îi rugăm pe alegătorii din Galicea să verifice cu mare atenție ce gogoși le vinde Mărăcine și să-și exprime concluziile la alegerile din 9 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ