Constantin ȘERBAN (Forța Dreptei): Sunt singurul dintre candidații la funcția de primar ce are un obiectiv clar, salvarea Firijbei și implicit a comunei Popești

0
7529

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca unul dintre cei mai modești primari în atitudinea față de toți cei cu care a intrat în dialog, dar nu și în realizări administrative, a fost Constantin Șerban, edil al comunei Popești timp de trei mandate până în 2016 (2000-2004, 2004-2008 și 2012-2016). Acum, candidează din partea Forței Dreptei cu un obiectiv foarte clar, repunerea localității pe traiectoria administrativăcorectă în materie de investiții și dezvoltare.

Pentru Constantin Șerban, obiectivul imediat după ce va primi încrederea locuitorilor din Popești pentru a fi primar este punerea in functiune a investitiilor terminate, dar nefuncționale încă din cauza incompetentei actualei conduceri. “Eu revin la Primărie ca să se pună şi în funcțiune investițiile realizate în comună, nu doar să existe. Unele sunt făcute în mandatul meu dinainte de 2016. De opt ani, repet și subliniez, de opt ani de zile, nu ne putem folosi de ele! Din discuțiile cu cetățenii din Popești am înțeles clar că se dorește punerea în funcțiune a lucrărilor de investiţii și că niciodată nu vor funcționa cu actuala administrație. Spre exemplu, rețeaua de canalizare este făcută de mine şi de opt ani de zile nu s-a făcut nimic pentru racordarea cetățenilor şi pentru a scăpa de mirosul insuportabil al dejecțiilor. S-a văzut scandalul iscat de primarul de la Şirineasa. Nedând drumul la canalizare, adică la stația de epurare, a deversat direct în râul Luncavăț, fapt ce a dus la un întreg scandal, aplanat cu greu de Costi Rădulescu (președintele Consiliului Județean Vâlcea – n.r.)”, explică Șerban.

Rezolvarea imediată a asocierii cu cele doua comune vecine, Șirineasa și Roești, pentru rețeaua de distribuție a gazului e un alt obiectiv prioritar pentru Constantin Șerban. “S-a văzut faptul că actuala «stăpână» a facut o asociere paguboasă cu Cernișoara și Stroești, care nu a primit finanțare pentru Popești, dar celelalte două comune amintite au primit finanțare, în condițiile în care ele se leagă din Statia de gaze a Popestiului! Cert este că se știe că «stăpâna»nu s-a asociat cu localitățile cu care era firesc și logic să se asocieze, pentru ca era în ceartă cu Roeștii, nu a vrut sa le accepte să îi tranziteze comuna, dar și cu Șirineasa, două localitățicu care noi trebuie să avem relații de bună vecinătate mereu”, subliniază candidatul Forței Dreptei la Popești.

Stoparea bombei ecologice pecare Avicarvil vrea să o amenajeze pe islazul din dealurile Firijbei, cu concursul direct al actualei conduceri a localității, dar fără a fi consultați și cetățenii comunei, așa cum prevede expres și legea, e un altobiectiv imediat al lui Constantin Șerban: “Vreau să asigur cetăţenilor din Popeşti, copiilor şi urmaşilor noştri, un aer curat şi păduri vii, un mediu sănătos unde să putem locui liniştiţi şi sănătoşi în comuna noastră natală şi de domiciliu, iar la pensie să stăm într-un mediu protejat, nu poluat!”

Constantin Șerban precizează și că nu va neglija evaluarea seriozității și competenței angajaților administrației publice locale: “Voi milita în permanență pentru aplicarea legii și cred că toți suntem egali în fața lui Dumnezeu. Voi analiza într-o ședință publică, care va avea loc după alegeri, activitatea funcționarilor din primărie. Acolo unde cetățenii localității și observatorii din zona societății civile consideră că unii, poate, nu au fost în slujba comunității, ci în slujba lor, personală, voi trece la măsuri privind destituirea lor! Nu voi mai tolera minciuna și prostia! În același timp, cei care se simt răspunzători de acțiuni împotriva cetățenilor și, implicit, împotriva bunului mers al localității, vor fi taxați.”

Repunerea în valoare și a sportului în Popesti, localitate care a fost printre comunele fruntașe în domeniu rămâne obiectiv important pentru Constantin Șerban. “Bineînțeles că mai sunt și alte obiective, le voi dezvolta idee cu idee în zilele următoare, când vom arăta programul complet de dezvoltare pecare l-am elaborat cu echipa mea”, mai spune candidatul Forței Dreptei la funcția de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ