ANAF a descoperit grave nereguli la APAVIL și aruncă în aer campania PSD-Gutău

0
6421

Joi, 28 martie, la sediul ANAF din București a fost văzut unul dintre cei mai apropiați colaboratori din ultimii ani ai primarului Mircia Gutău. Fostul șef PSD al finanțelor publice locale încearcă tot felul de intervenții disperate pentru a salva APAVIL de iminența unor dosare penale foarte zgomotoase, ori măcar amânarea primelor concluzii ale controlului ANAF din ultimele două săptămâni după alegerile locale, pentru a nu afecta campania electorală. Nici controlul ITM la societatea în care Muncicipiul Râmnicu Vâlcea deține 66% din acțiuni nu s-a încheiat. Colac peste pupăză, conducereAPAVIL se audecă intenționează să introducă la plată apa “meteo” la persone fizice.

Controlul ANAF la APAVIL s-a lasat cu măsuri grele, urâte, susțin sursele noastre, miercuri, 27 martie. E tristețe mare și se vorbește de sume mari, de ordinul a multor milioane de lei, rezultate din achiziții ilegaleși alte nereguli. Asta este explicația pentrucare primarul Mircia Gutău și apropiații săi au părut negri de supărare la ședința ordinară a Consiliului Local de joi, 28 martie. Ședință la care, ca de foarte puține dăți, nu a participat niciun reprezentant al APAVIL.

În ultimele două luni, din CA și AGA Apavil s-au retras Daniela Ciobanu, respectiv Eusebiu Vețelenu și Florian Marin. Pare cumva că au părăsit corabia fix când a început să ia apă prin toate încheieturile. Chiar și așa, asta nu anulează starea de incompatibilitate în care s-au situat Ciobanu, dar mai ales Vețeleanu. Ciobanu, șefă de serviciu la Primaria Râmnicu Vâlcea, unde șefa resurselor umane este Borleanu, al cărei soț a fost numit numit director tehnic la Apavil de fix CA condus de Ciobanu. Vețeleanu, administrator publical orașului, numit în AGA de primarul Gutău, și-a aprobat în AGA promovrea fostei soții ca șef de serviciu, dar și angajarea și promovarea actualei soții în funcția de șef de serviciu.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ