Șoc pentru PSD la Galicea! Patru consilieri i-au retras sprijinul primarului Mărăcine. Trei îl susțin deja pe Dan Crivăț (PNL)!

0
2707

Părea că doar aleșii PNL dau buzna spre PSD la Vâlcea, dar am descoperit și situații inverse de răsunet. Unul dintre cazurile cele mai categorice se înregistrează în comuna Galicea și asta fix din cauza primarului Florin Mărăcine, care a reușit rarisima “performanță” politică de a-și dezamăgi cei mai apropiați și puternici susținători în nici doi ani de la victoria în alegeri. Nu mai puținde patru consilieri locali, cei mai importanți care l-au ajutat pe edil să câștige mandatul în urmă cu patru ani au decis să-și retragăsprijinul pentru el. Mai mult, trei dintre ei, Gheorghe Voica, Loredan Grigorescu și Mădălin Neacșu îl sprijină acum pe Dan Crivăț, candidatul PNL la funcția de primar și vor face parte din echipa liberalului.

În pliantul electoral cu care s-a prezentat în fața alegătorilor în septembrie 2020, acutalul primar chiar îi lăuda pe consilierii partidului său. Dar, după doar doi ani de mandat, chiar șase dintre cei șapte aleși locali ai PSD au anunțat, în 7 octombrie 2022, chiar într-o ședință a organizației politice locale la care a fost prezent însuși liderul județean Constantin Rădulescu, că își retrag sprijinul pentru Florin Mărăcine. Ei acuzau numeroase și repetate abuzuri ale edilului comise din momentul în care s-a văzut cu sacii în căruța funcției de șef al administrației locale. De altfel, încă din vara acelui an, au părăsit, rând pe rând, aparatul propriu din primărie și o sumedenie de funcționari capabili, inclusiv secretarul comunei.

Între timp, primarul a reușit să-i răzgândească pe doi dintre ei, dar lovitura politică încasată până la urmă s-a dovedit aproape devastatoare pentru organizația de pe umerii căreia s-a urcat în fotoliul de primar al comunei. Comportamentul de neînțeles este principala problemă acuzată de contestatarii lui Mărăcine, dar și presiunile la care au fost supuși pentru a-i valida multe decizii la limita legii ori dincolo de ea!

LĂSAȚI UN MESAJ