Un prim pas către dreptate. Părintele Nicodim de la Frăsinei, achitat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea!

0
8681

Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea l-au condamnat la 16 ani de închisoare cu executare pe îngrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei, unde doi minori au fost în mod repetat agresaţi sexual sub diverse forme. Instanta a dispus achitarea preotului care ar fi fost atras în acest scandal, considerând că nu se face vinovat de nicio infracţiune. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, copiii au primit şi despăgubiri în valoare de câte 30.000 de euro, cu titlu de daune morale, dar se va face apel pe latura civilă a dosarului. Decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea nu este definitivă şi poate fi contestată de părţi, în zece zile de la comunicare.

Doi minori au fost abuzați sexual, în februarie 2023,  în Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, lăcaș de cult în care nu au acces femeile. Părinții celor doi frați în vârstă de 9 și 12 ani din Muereasca au depus plângere la poliție când au aflat că fiii lor au fost abuzați sexual de un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei, un tânăr orfan care a crescut într-un centru de plasament. Minorii erau filmaţi în timpul abuzurilor sexuale, numeroase înregistrări fiind găsite de anchetatori în chiliile suspecților.

Tot anul trecut, Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea s-a aflat în centrul unui scandal de când Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, s-a folosit de acest scandal pentru a-i muta disciplinar pe mai mulți monahi și, abuziv, prin blestem, a interzis slujirea și a închis biserica de la Frăsinei în care femeile aveau voie să intre.

Pe celași subiect citiți și:

Exclusiv! Mitropolitul Irineu, “orgia” și blestemul de la Frăsinei! Versiunea surselor noastre jurnalistice!

LĂSAȚI UN MESAJ