Modernizarea Maternității cu 12 milioane de euro a primit undă verde

0
1635

Reprezentanţii ADR-SV Oltenia au înmânat conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea contractul de finanţare pentru execuția lucrărilor de modernizare a Spitalului de Obstretică şi Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, Vâlcea. În valoare de 12 milioane de euro, proiectul este finanţat din fonduri europene prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Investiția acoperă executarea unor lucrări de eficientizare energetică a clădirii, de recompartimentare a spaţiilor şi de reabilitare a centralei termice, dar şi instalarea de sisteme alternative pentru producerea energiei electrice şi termice, pentru consum propriu, din surse regenerabile. Termenul de recepție a lucrărilor este de patru ani.

“Vorbim despre o investiţie de anvergură, care vine ca o continuare a eforturilor pe care noi, Consiliul Judeţean Vâlcea, le-am desfăşurat, în ultimii ani, pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de sănătate din judeţul Vâlcea. Inclusiv aici, la Maternitate, am mişcat lucrurile, prin investiţii în consolidarea clădirii, reabilitarea sălilor de naştere, a ambulatoriului Secţiei Oncologie şi a Secţiei ATI. Însă, era nevoie de mai mult, iar contractul de finanţare primit ieri ne oferă certitudinea că, în patru ani, vom avea o clădire modernă, în care mamele să-şi aducă pe lume bebeluşii, în cele mai bune condiţii. Nu ne vom opri aici cu investiţiile. În colaborare cu administraţia locală condusă de Mircia Gutău, vom construi în viitorul apropiat o parcare subterană la SJU Vâlcea”, a precizat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a clădirii Spitalului de Obstretică-Ginecologie are o valoare totală de aproximativ 12 milioane euro şi a fost aprobat la finanţare .

LĂSAȚI UN MESAJ