DNA a descins la Ionești! Documente ridicate și mai mulți funcționari chemați la audieri!

0
11309

Miercuri, 6 martie, a fost o zi istorică pentru comuna Ionești: primarul Constantin Neagoie a fost văzut în sediul primăriei mai multe ore adunate decât în aproape toate mandatele la un loc! Cauza o reprezintă descinderea unor doamne de la DNA, cu o echipă de anchetatori care au ridicat noi înscrisuri și au solicitat audierea mai multor subordonați ai edilului. Marți seară (5 martie), PNL Vâlcea, prin vocea președintelui Cristian Buican tocmai anunțase public susținerea pentru un nou mandat a candidaturii independente a lui Constantin Neagoie la Ionești.

Vineri, 1 martie, a fost prima zi în care au fost ridicate documente de la Primăria Ionești de către anchetatorii DGA. Din datele culese de noi până în acest moment, ar fi vorba de mai multe reclamații, cea la DNA fiind trimisă de unbărbat, iar la DGA de o femeie. Marți, 5 martie, primii care au fost chemați la audieri au fost viceprimarul, șefa de pe achiziții din primărie, contabila și secretarul. Se pare că a fost invitată și funcționara de la taxe și impozite locale, care este peste vârsta de pensionare, dar nu pare să aibă de gând să plece acasă.

În martie 2022, Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat finanțarea proiectului “Extindere rețea de apă și canalizare” în opt din cele nouă sate ale comunei Ionești cu echivalentul în lei al peste 5 milioane de euro, lucrările derulându-se prin Compania Națională de Investiții. În luna iunie a anului 2023 a fost înființat Serviciul Public de Alimentare cu Apă și Canalizare Ionești. Între timp, au apărut multe suspiciuni legate de cheltuielile din această investiție, dar și din altele derulate inclusiv cu fonduri de la bugetul local. Nici până azi rețeaua nu e funcțională în întreaga comună. Dar, au apărut deja “intruși” aleși pe sprânceană care oferă oamenilor, spre exemplu, doar contoare de la o anumită firmă. Cel mai grav, însă, este primarul și secretarul (chiar dacă unele surse susțin că se acuză reciproc că vor să se anihileze politic în apropierea alegerilor, numele secretarului fiind vehiculat ca potențial contracandidat al primarului la alegrile din 9 iunie a.c.) sunt acuzați că au trucat anul trecut, în favoarea unei apropiate, concursul pentru funcția de administrator al acestui serviciu cu buget aprobat pe 31 ianuarie a.c. de 600.000 de lei și cheltuieli cu personalul de 120.000. Dacă arunci un ochi pe puținele documente postate pe site-ul primăriei (deși trei legi obligă explicit administrațiile să fie transparente!) pare că primarul și echipa lui i-au indus cu nonșalanță în eroare și pe consilieri, că altfel nu prea înțelegem cum au trecut anumite proiecte la vot. Sau, pur și simplu i-au dezinformat.

În fotografie: primarul Constantin Neagoie și consilierul județean (PNL) Gheorghe Păsat – Toamna Merelor, Ionești, septembrie 2022. Gheorghe Păsat este coordonatorul zonal pentru comuna Ionești din partea conducerii județene a PNL. Frumos debut de campanie electorală pentru ambii…

LĂSAȚI UN MESAJ