Valea Oltului: oferte depuse de proiectanți cu un an întârziere pentru documentația necesară unor lucrări de consolidare a versanților între Călimănești și Câineni

0
870

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, a primit două oferte de la firmele de proiectare Iany Pro Cons și Rutier Conex XXI la contractul DALI (documentație avizare lucrări de intervenție) pentru consolidarea surpării de pe Valea Oltului – Centura Călimănești, arată Economedia. În aprilie 2023, o alunecare masivă de teren s-a produs pe Valea Oltului cu afectarea versantului pe o înălțime de 22 metri și o lungime de peste 50 de metri, iar circulația a fost parțial restricționată și deviată pe sensul Sibiu-Râmnicu Vâlcea prin montarea unui semafor. La aproape un an de la surpare, DRDP Craiova a scos la licitație contractul pentru avizarea lucrărilor de consolidare.

În 13 noiembrie 2023, CNAIR a primit două oferte la contractul de 63 milioane lei pentru pentru consolidare versanți și plase de protecție, lucrări care se vor efectua cu semaforizare, pe DN 7 Valea Oltului, tronsonul Căciulata – Câineni (județul Vâlcea) și urmează să anunțe câștigătorul licitației. La termenul limită, au depus oferte constructorii Maristar și Savoy Grup Energy, potrivit datelor oficiale pe care le-a consultat Economedia. Maristar este constructorul care pune plase de siguranță pe Transfăgărășan la Bâlea Lac, iar Savoy Grup Energy este o firmă de construcții din Satu Mare cu 14 angajați, dar susținut ca terț de Prenis, o firmă din Blaj cu 150 de angajați. Contractul semnat cu Savoy Grup Energy se ridică la aproape 5 milioane lei și are o durată de 14 luni (proiect tehnic și execuție) pentru montarea plaselor de siguranță pe un sector de aproape 400 de metri între Păușa și Barajul Turnu. Surparea de pe Valea Oltului între Jiblea și Păușa prezintă “risc iminent de extindere”.

Potrivit sursei citate, în această primăvară sau la vară vor urma să înceapă defrișarea pădurii în zona Câineni-Boița, pe lotul 2 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești, unde traseul acesteia intersectează cu DN7 în dreptul versantului și trece de o parte și de alta Oltului.

LĂSAȚI UN MESAJ