Ape tot mai tulburi la APAVIL. Demisie din fruntea CA, proces împotriva reorganizării, controale peste controale!

0
3497

Miercuri, 21 februarie, Daniela Elena Ciobanu, desemnată în acest for de primarul Mircia Gutău, a demisionat din funcția de președintel al Consiliul de Administrație al APAVIL SA, operatorul regional pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare în județul Vâlcea la care două treimi din acțiuni sunt deținute de municipiul reședință de județ. Totodată, am descoperit pe portalul instanțelor că, împotriva deciziei nr. 18 din 14.12.20023 de reorganizare a societății, a fost deschisă acțiune în anulare (detalii AICI). Pe cale de consecință, ar putea fi anulată și Hotărârea AGA nr. 19 din aceeași dată, privind împuternicirea CA cu ducerea la îndeplinire a hotărârii anterioare.

În locul Danielei Ciobanu a fost numit Mihai Gheorghe Duțu, acționar la RoxiCom SRL, firmă de la care APAVIL cumpără frecvent diferite materiale. Adică o situație cel puțin de incompatibilitate. Daniela Ciobanu nu și-a motivat public demisia, dar de pe holurile primăriei auzim că primarul ar fi revoltat de noua situație.

În ce privește acțiunea deschisă și pusă pe rol de Tribunalul Vâlcea, ea are șanse foarte mari de succes. Motivul este unul foarte simplu: graba și disperarea politică de a face o reorganizare care nu ar fi trebuit să mai aibă loc. Mai simplu, în aceeași zi cu hotărârea AGA menționată a apărut OUG 115/14 decembrie 2023, care proroga (amâna) prevederile mai multor articole din Legea 296/ 2023, astfel că reorganizarea instituțiilor și societăților publice a fost amânată la 30 iunie 2024. Numai că, la APAVIL, “reorganizarea” s-a făcut, în ciuda avertismentelor noastre publice că se comite o (nouă) ilegalitate.
Urmărim cu interes evoluția lucrurilor, mai ales că APAVIL este vizată de ceva vreme și de o serie de controale de la diferite instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ