Tribunalul Vâlcea, primul loc în topul național al eficienţei activităţii judiciare

0
2437

Conducerea Tribunalului Vâlcea le mulţumeşte tuturor judecătorilor acestei instanţe precum şi întregului personal de suport, pentru eforturile deosebite depuse în activitatea judiciară pe parcursul anului 2023, eforturi care au determinat situarea pe primul loc în ţară la nivelul tribunalelor sub aspectul indicatorilor de eficienţă stabiliţi de Consiliul Superior al Magistraturii. Toate datele relevante din care reiese că la patru indicatori de calitate activitatea a fost calificată foarte eficientă, iar la unul singur – eficientă se regăsesc în RAPORTUL DE BILANȚ ce poate fi accesat pe Portalul instanţelor de judecată, secţiunea Instanţa în cifre, aferentă Tribunalului Vâlcea.

În prezent, există doar 22 de posturi de judecător ocupate, din totalul de 39 din schemă. Încărcătura pe judecător în cadrul instanţei a crescut de la 735,7 la 842,7 dosare, dar termenul mediu de redactare a hotărârilor judecătoreşti a scăzut de la 44,7 zile, la 17,1 zile. “Judecătorii instanţei au înţeles o dată în plus menirea lor constituţională de înfăptuire a unui act de justiţie de calitate într-un termen optim şi previzibil în interesul cetăţenilor şi au contribuit fiecare în parte, cu profesionalism şi dăruire pentru profesie, la situarea pe locul fruntaş la indicatorii de eficienţă corespunzători instanţelor de acest grad de jurisdicţie din ţară”, se arată în document.

“Tribunalul Vâlcea le mulţumeşte tuturor judecătorilor acestei instanţe precum şi întregului personal de suport pentru eforturile deosebite depuse în activitatea judiciară pe parcursul anului 2023, eforturi care au determinat situarea pe primul loc în ţară la nivelul tribunalelor sub aspectul indicatorilor de eficienţă stabiliţi de Consiliul Superior al Magistraturii. Toate datele relevante din care reiese că la patru indicatori de calitate activitatea a fost calificată foarte eficientă, iar la unul singur – eficientă se regăsesc în raportul de bilanţ ce poate fi accesat pe Portalul instanţelor de judecată, secţiunea Instanţa în cifre, aferentă Tribunalului Vâlcea. De asemenea, mulţumim pentru colaborarea la standarde optime corpului avocaţilor, procurorilor, experţilor şi tuturor instituţiilor care au sprijinit activitatea administrativă a instanţei. Conştientă fiind de necesitatea îmbunătăţirii şi mai accentuate pe viitor a activităţii sub toate aspectele, existând în continuare reglaje de efectuat, conducerea Tribunalului Vâlcea asigură societatea de întreaga determinare a judecătorilor şi a personalului de suport în acest sens”, a precizat judecătorul Mihai Bogdan Mateescu (în fotografie), președintele Tribunalului Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ