EXCLUSIV! Jaf la Mănăstirea Dintr-un Lemn, duminică seară! Mobilizare la nivel de IGPR pentru prinderea hoților

0
7854

Duminică, 11 februarie, în jurul orei 19.30, măicuțele de la Mănăstirea Dintr-un Lemn (comuna Frâncești, județul Vâlcea) au depus în casierie banii strânși după slujbe, acatiste etc toată săptămâna trecută în cutia milei și au intrat în slujba de seară, în frunte cu maica stareță. După terminarea slujbei, una dintre maici ar fi dat nas în nas cu hoții, cu cagule pe fețe și ar fi leșinat. Localitatea este arondată în aria de competență a Poliției Băbeni, însă s-a mobilizat chiar IGPR în acest caz, la sesizarea unui înalt demnitar din Statul Român (surse locale susțin că însuși Guvernatorul BNR ar fi sesizat conducerea națională a Poliției). Luni, dimineață, un echipaj de la laboratorul criminalistic al IGPR a descins la fața locului cu un elicopter al MAI și a început prelevarea de probe.

UPDATE, ORA 18.30. Comunicatul IPJ Vâlcea: “La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 19.30, prin apel 112, I.P.J. Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 19.00, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unui lăcaș de cult din comuna Frâncești, de unde ar fi sustras o sumă de bani. La fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză, la nivelul Poliției Orașului Băbeni, fiind deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în vederea identificării autorilor faptei, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.”

Celelalte informații inițiale. Deocamdată, nimeni nu știe despre câți bani este vorba. Maica stareță este încă în stare de șoc. Din primele cercetări ar reieși că hoții au venit prin pădurea care înconjoară sfântul lăcaș și tot pe acolo s-ar fi retras. Datele conduc și spre ipotezele rezonabile că ar fi acționat la pont (sursele noastre indică printre bănuiți pe muncitorii folosiți ziua, la diverse activități de construcții în curtea mănăstirii) sau le-ar fi filat mai mult timp pe măicuțe.

LĂSAȚI UN MESAJ