Amenzi record! Pensiunea din Călimănești care a luat foc în 4 februarie funcționa fără autorizație de securitate la incendiu

0
1540

Continuă controalele la operatori economici care au ca obiect de activitate turismul, după incendiul produs in dimineata zilei de 4 februarie la o pensiune din Calimanesti. 11 controale au fost efectuate în saptamana 05-11 februarie 2024 de inspectorii de prevenire din cadrul ISU Valcea la operatorii economici din judet. Acestia au verificat dacă se respectă prevederile legale de securitate la incendiu. Patronul pensiunii din Călimănești la care s-a produs incendiul din4 februarie a.c. a primit mai multe amenzi care însumate ajung la 102 500 de lei.

Inspectorii ISU Vâlcea au constatat că facilitatea de cazare deținută de Ștefan Popa funcționa fără autorizația de securitate la incendiu și cu încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu. Pentru aceste nereguli inspectorii au dispus oprirea funcționării și utilizării pe o perioadă nedeterminată a funcționării unității de cazare, până la intrarea în legalitate, respectiv luarea măsurilor necesare îndeplinirii cerințelor de securitate la incendiu, prin aplicarea sigiliului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În dimineața zilei de 4 februarie 2024, o pensiune din centrul orașului Călimănești a luat foc. Mai multe persoane care erau cazate acolo s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Angajații ISU Vâlcea s-au luptat câteva ore cu flăcările. În cele din urmă incendiul a fost stins, însă un angajat care era dat dispărut a fost găsit decedat la mansardă. El a decedat din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, nu din cauza arsurilor.

*Sursa foto: Gazeta Vâlceană

LĂSAȚI UN MESAJ