Vâlcea, locul al treilea pe țară la numărul de tineri pensionari!

0
1321

HotNews a întocmit un clasament la nivel național al pensionărilor timpurii, adică mult înainte de limita de vârstă. Și în această ierarhie, județul Vâlcea se menține pe un nefericit loc fruntaș. Cu observația că nu toți cei care se pensionează înainte de vârsta legală sunt “pensionari speciali”, “moda” pensionării anticipate luând amploare încă dinainte de prăbușirea principalelor societăți de pe platformele industriale Râmnicu Vâlcea și Drăgășani și a exploatărilor miniere de suprafață din vestul județului. Dintre cei care se pensionează anticipat sunt mulți pensionari pe caz de boală, spre exemplu.

Hunedoara este județul cu cea mai mare pondere a pensionarilor tineri. La grupa de vârstă de 45-49 de ani sunt de pildă aproape 2.500 de pensionari la o populație rezidentă (de aceeași vârstă) de 29.000 de persoane. Peste 8% ca pondere. La fel, Hunedoara e cap de afiș și la grupa 40-44 de ani. Locurile următoare în clasament sunt ocupate de Buzău, Vâlcea, Prahova, Teleorman și Olt. La polul opus al clasamentului se află Ilfov, Brașov și Botoșani

Dacă intrăm mai în amănunt și ne uităm pe grupe de vârstă mai detaliate, “geografia” tinerilor pensionari nu se schimbă foarte mult. Cei mai mulți se pensionează înainte de a împlini 50 de ani (grupa 45-49 de ani). În frunte rămâne Hunedoara, secondată de Vâlcea, Buzău și Maramureș. La polul opus Tulcea, Galați și Covasna, mai arată Hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ