Lăsat fără candidatură de PSD și refuzat de AUR, Nedelcu se bazează pe Diana Șoșoacă pentru a cincea candidatură la Primăria Drăgășani

0
3763

În doar câteva zile, Cristian Nedelcu, primar de patru mandate (din 2008) la Drăgășani din partea PSD, a reușit performanța de a pierde și conducerea organizației locale a social-democraților, și sprijinul lor pentru o nouă candidatură la funcția de primar, dar și de a fi refuzat de AUR, formațiune controlată în multe localități și chiar și la nivel județean, în mare măsură, de trimișii lui Mircia Gutău, virtual candidat “pe față” din partea PSD la funcția de primar în Râmnicu Vâlcea, în 2024. Nedelcu a reușit totuși, să găsească o formațiune care să-i ofere măcar șansa de a se răzbuna pe foștii tovarăși politici. SOS România, formațiunea Dianei Iovanovici Șoșoacă, care l-a mandatat să conducă organizația județeană pe fostul viceprimar și consilier municipal râmnicean Ion Nicolae (PRM, PC, PNL, UNPR, PPDD, AUR, SOS etc), ar fi bătut palma cu edilul încă în funcție.

Într-o ședință desfășurată marți, 6 februarie, la Drăgășani, primarul Cristian Nedelcu a fost schimbat din funcția de președinte al PSD Drăgășani, iar biroul organizației locale a fost dizolvat. Surse din conducerea filialei județene ne-au declarat că organizația locală se afla de ceva timp în pragul unei revolte împotriva lui Nedelcu și a grupului său de apropiați, pentru inactivitate și lipsa consultării statutare în privința unor decizii politice. Aproape toți membrii conducerii PSD Drăgășani, inclusiv majoritatea consilierilor locali și județeni din zonă nu-l mai susțin pe Cristian Nedelcu. Nedelcu rămâne totodată și fără susținerea PSD pentru candidatura la un nou mandat de primar al celui de-al doilea oraș al județului ca mărime și importanță. Opțiunea organizației locale pentru candidatul de primar ar fi tânărul om de afaceri (are o spălătorie, a construit un bloc, are și alte proiecte imobiliare, dar nu numai) Lucian Borța, sprijinit din zona PER, formațiune care la nivel județean se va integra în PSD în urma anunțării candidaturii lui Mircia Gutău la funcția de primar în Râmnicu Vâlcea din partea social-democraților, în 2024.

Până în vara lui 2023, Cristian Nedelcu părea să aibă o relație foarte bună cu conducerea județeană a partidului, ocupând de-a lungul timpului poziții-cheie precum cea de președinte executiv sau prim-vicepreședinte. De câteva zile, apropiații săi, în special organizația locală de tineret a PSD și fostul deputat Vasile Bleotu, dar și doi consilieri locali, au inundat rețelele de socializare online cu acuze dintre cele mai dure la adresa conducerii județene a PSD. Până în prezent, aceasta a refuzat să comenteze public situația, dar este de așteptat să iasă în curând cu precizări pe subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ