Beizadeaua violentă de la Pedagogic a recidivat din nou. De două ori, luni și marți!

0
3386

Luni și marți, 29 și 39 ianuarie a.c., copilul problemă din clasa a VIII-a a Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” (fostul Liceu Pedagogic) din Râmnicu Vâlcea a recidivat. Pentru a treia și a patra oară, în condițiile în care, de data aceasta, nici măcar nu încheiase perioada de management de caz după incidentele din septembrie 2023. Reamintim că minorul a împlinit 14 ani și este fiul proprietarului companiei Civil Speed. Mama sa este profesoară de informatică fix la liceul respectiv. Colega Claudia Stanciu, de la SeÎntâmplăÎnVâlcea.ro, a aflat mai multe detalii și a obținut o declarație și de la conducătoarea unității școlare, Coca Gavrisiu Nițulescu.

COMUNICATUL IPJ Vâlcea: “La data de 30 ianuarie a. c., polițistii din cadrul Biroului siguranță școlară si Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizați de către directorul unui liceu din Râmnicu Vâlcea, cu privire la faptul că un elev ar fi fost agresat fizic de un coleg. Astfel, în data de 30 și 29 ianuarie ac, un elev de clasa a VIII a ar fi fost lovit de către un coleg peste mână. Polițiștii au înregistrat în dosar penal în care se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «lovire sau alte violențe»”.

“Incidentul îl confirm, eu am sunat la Poliție, la Prevenția Școlară. În urma discuțiilor a rezultat că a mai fost un incident și în data de 29 ianuarie. Am contactat părinții părților implicate, DGASPC, toți au venit în 30 de minute și am început cercetările. Este revoltător ce se întâmplă. Avem doar pârghiile școlare de sancțiune a copilului. Nu putem să ne luptăm cu un sistem care poate face mai multe decât facem noi. Am dat sancțiuni, i-am impus un plan de măsuri pe care trebuia să îl urmeze și nu s-a ținut de el. Inclusiv de a urma consiliere școlară. Din nefericire doar un părinte și-a dat acceptul: mama a acceptat, tatăl nu. Nu putem lupta mai mult noi dacă părinții nu se implică, nu putem să depășim granițele legislative. În fiecare săptămână am fost în clasa respectivă. Suntem tot timpul amenințați de tatăl copilului. Trec prin această dramă din martie 2024. Am tăcut din bun simț și respect pentru că vreau să rezolv problemele cu instrumentele pe care le am la îndemânănu să intru în polemici. E revoltător ca imaginea școlii să aibă de suferit. Părinții nu vor să accepte (…)”, a declarat Coca Gavrisiu Nițulescu pentru SeintamplaînValcea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ