Pro Patrimonio a finalizat suprastructura de protecție pentru Biserica de lemn din Șirineasa

0
1081

Fundația Pro Patrimonio anunță că a finalizat suprastructura de protecție pentru Biserica de lemn din Șirineasa, pe care se străduiește să o salveze la fel cum a reușit și cu altă bijuterie din zonă, Bisericuța din Urși, comuna Popești. Lucrările sunt supervizate și de alți specialiști, prin parteneriatul pe care îl are fundația cu Universitatea de Artă din București, secția Restaurare. Pro Patrimonio reamintește că are în continuare nevoie de sprijin financiar, metodele și mijloacele în acest sens putând fi consultate și pe site-ul fundației.

“Anunţăm cu bucurie că am finalizat suprastructura de protecție pentru Biserica de lemn din Șirineasa, judeţul Vâlcea. Cu dublu rol, protecţie şi intervenţie, aceasta este construită solid să dureze o perioadă mai îndelungată protejând astfel lucrările care se vor executa sub ea. Ea va fi folosită și ca schelă pentru lucrările ulterioare de documentare și conservare.
Am lucrat cu meşterul dulgher consacrat deja la conservarea Bisericii de lemn de la Urşi, domnul Florin Ganea. Acesta a coordonat echipa de lucrători implicată anii trecuţi în şantierul de la Olari, judeţul Olt. La fel ca în cazul bisericii alăturate din satul Urşi, continuăm parteneriatul strategic cu Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti, secţia Restaurare.

Toată gratitudinea către Fondation de France și Fundația Casa Storck care au susţinut acest demers ce ne-a permis să protejăm clădirea atât pentru perioada iernii, cât şi pentru desfacerea ulterioară a acoperişului. Mulţumiri se cuvin şi companiei Eptisa Romania care a ales să susţină financiar efortul nostru de salvare şi Părintelui paroh Gabriel Truţă şi comunităţii locale din Şirineasa, alături de noi.
Necesarul financiar al şantierului de anul acesta este în continuare de 20.000 euro. Ca persoană fizică sunt trei căi prin care poate fi sprjinită fundaţia: donaţii directe; prin redirecţionarea anuală a 3,5% din din impozitul pe venit; devenind membru.
O companie are la îndemână instrumentele deja clasice de donare: 20% din impozitul pe profit / venit datorat statului direcţionat trimestrial sau anual sau sponsorizare în oricare moment”, se arată într-un comunicat remis de Pro Patrimonio miercuri, 24 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ