Virgil Pârvulescu și TNL vor desfășura în Râmnicu Vâlcea un drapel gigant cu prilejul aniversării Unirii de la 1859

0
2812

Cu prilejul aniversării a 165 de an de la momentul Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie 1859 – sub un singur Domnitor, liberalul Alexandru Ioan Cuza, Tineretul Național Liberal din Râmnicu Vâlcea și viceprimarul municipiului reședință de județ, Virgil Pîrvulescu, lansează tuturor cetățenilor invitația de a li se alătura în acest moment festiv. Cu acest prilej, TNL reia o inițiativă începută în urmă cu câțiva ani, aceea de a desfășura cel mai mare drapel tricolor ajuns vreodată pe teritoriul județului Vâlcea! Traseul inițiativei s-a dorit mai lung, dar atât a autorizat comisia de profil din subordinea primarului.

“Miercuri, 24 ianuarie, vom participa împreună cu mai mulţi colegi la o serie de evenimente festive dedicate acestei mari reuşite din istoria României! Vă invit şi pe dumneavoastră, stimaţi vâlceni, să vă alăturați nouă pentru a sărbători acest moment important din istoria noastră. Desfăşurarea evenimentelor va fi următoarea: Plecare, ora 9:00, de pe Aleea Castanilor; traseu: Deplasare pe trotuarul Carol I, către scuarul Revoluției. Punctul Culminant va fi reprezentat de formarea unui „U” uriaș cu un steag impresionant de 100 metri lungime și 4 metri lățime, urmat de Hora Unirii – dansul nostru tradițional care unește inimi și mâini într-un cerc al unității naţionale – împreună cu un grup de 15 copii talentaţi, candidaţii pentru Consiliul Local şi alte persoane prezente care vor să ni se alăture. Vă așteptăm să fiți şi dumneavoastră parte din această sărbătoare a unității și a istoriei noastre! Să ne unim sub culorile tricolorului și să celebrăm împreună acest moment istoricö, a explicat Virgil Pîrvulescu.

“Drapelul va fi vizibil în SCUARUL REVOLUȚIEI, pe data de 24 ianuarie 2024, între orele 09:30 – 10:30. Vă așteptăm alături de noi să sărbătorim împreună primul pas important făcut spre România Mare! După 165 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România. Unirea Principatelor Române, sub domnia lui Al. I. Cuza, de la 1859 este unul din cele mai importante momente din istoria țării noastre”, arată și președintele TNL Râmnicu Vâlcea, Radu Gruițoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ