Primarul Gutău, revoltat de comisia care a autorizat protestul transportatorilor: “Am promis la București că la Râmnicu Vâlcea nu va avea loc niciun protest!

0
2969

Început cu o mică acțiune mai timidă joi, 18 ianuarie, protestul transportatorilor a luat amploare vineri, 19 ianuarie și în Râmnicu Vâlcea, culminând cu o manifestație în fața Prefecturii Vâlcea, care a reușit să amâne cu o oră și ședința județeană, pe probleme de organizare internă în pregătirea alegerilor europarlamentare, anunțată de PSD pentru ora 17.00 a aceleiași zile. Mai mult, la ședința operativă a Primăriei Râmnicu Vâlcea, sursele noastre din administrația publică locală susțin că primarul Mircia Gutău ar fi izbucnit revoltat în fața subordonaților care fac parte din comisia de autorizare a manifestațiilor publice: “Eu am promis la București (Premierului Marcel Ciolacu? – n.r.) că la Râmnicu Vâlcea nu va avea loc niciun protest!”

Reprezentanți ai mai multor societăți, cu aproximativ 100 de autoturisme, dintre care aproape 50 au fost taximetre, au pornit vineri, 19 ianuarie, în jurul orei 15.00, de la foișoarele amenajate pe malul lacului Ostroveni, în coloană prin Râmnicu Vâlcea, spre Prefectură. Protestului transportatorilor de la mai multe societăți vizează Guvernul României, în principal, a fost autorizat de autorități și la el au aderat și alte persoane revoltate, precum și mici grupuri de activiști ai AUR, SOS, Alianței Antreprenorilor și Agricultorilor. Principalele nemulțumițiri vizează creșterea prețurilor la carburanți, la RCA, impozitele extrem de mari și de salariile foarte mici.
“Vrem diminuarea RCA-ului şi nu plafonarea preţului RCA aşa cum a propus Guvernul. De asemenea, vrem reducerea impozitului pe muncă şi impozitarea progresivă a firmelor. O firmă mică să plătească impozit mic sau deloc până ajunge să se dezvolte, iar multinaţionalele să plătească impozit 25% sau chiar mai mare şi să-l plătească în România. Creşterea salariului minim pe economie este, de asemenea, o revendicare a noastră” – a afirmat şi Liviu Sandu, un organizator al protestului, pentru SeîntâmplăînVâlcea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ