Drumul lui Mihai Voievod, modernizat de Consiliul Judeţean Vâlcea cu 30 de milioane de euro

0
841

După mai bine de 40 de ani, Drumul Judeţean 678, cunoscut şi sub numele de „Drumul lui Mihai Voievod”, a fost reabilitat şi modernizat în totalitate, datorită eforturilor susţinute ale Consiliului Judeţean Vâlcea.

Această reabilitare extinsă, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, a modernizat şi asfaltat integral acest drum, oferind beneficii semnificative atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru toţi cei care tranzitează zona.

Drumul Judeţean 678, “botezat” în onoarea domnitorului Mihai Viteazul, se întinde pe o distanţă de peste 38 de kilometri şi leagă două judeţe, Vâlcea şi Olt, străbătând localităţile Drăgoeşti, Olanu, Galicea şi Budeşti. Această arteră importantă se intersectează cu DN7 – E81 în comuna Budeşti, marcând o conexiune esenţială între cele două judeţe.

„După mai bine de 40 de ani, drumul lui Mihai Voievod, un drum lung şi frumos, care măsoară peste 38 de kilometri, a fost asfaltat de la un capăt la altul. Este vorba de DJ678, care leagă două judeţe, Olt şi Vâlcea, pentru reabilitarea şi modernizarea căruia am obţinut o finanţare europeană în valoare de cca 30 milioane euro. Cu aceşti bani, a fost realizată o structură rutieră nouă, au fost executate lucrări complexe de reabilitare a podurilor aflate pe traseu, lucrări de consolidare a drumului judeţean, rigole şi şanţuri betonate, podeţe de acces către proprietăţi şi alte lucrări de importanţă pentru siguranţa traficului”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Modernizarea Drumului Judeţean 678 nu s-a rezumat doar la asfaltare. Acest proiect amplu a inclus şi lucrări de reabilitare a podurilor aflate pe traseu, consolidarea infrastructurii rutiere, construcţia de rigole şi şanţuri betonate, precum şi amenajarea de podeţe de acces către proprietăţi. Toate aceste îmbunătăţiri au fost realizate cu scopul de a asigura siguranţa traficului şi de a oferi confortul necesar celor care folosesc acest drum în mod regulat.

Drumul Judeţean 678 are o semnificaţie istorică specială, fiind denumit după domnitorul Mihai Viteazul. Legenda spune că acesta ar fi fost creştinat în biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Drăgoeşti, una dintre localităţile pe care drumul le străbate. Această poveste fascinantă adaugă o notă de valoare culturală şi istorică modernizării acestui drum esenţial.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 678 a fost un succes atât din perspectiva infrastructurii rutiere, cât şi din cea a conservării şi promovării patrimoniului cultural şi istoric. Prin atragerea fondurilor europene şi eforturile susţinute ale Consiliului Judeţean Vâlcea, drumul lui Mihai Voievod devine acum un exemplu concret al dezvoltării regionale şi a îmbunătăţirii calităţii vieţii pentru toţi locuitorii şi vizitatorii din această parte a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ