Jeep Wrangler complet echipat, în dotarea Salvamont Vâlcea

0
1558

Salvamont România a primit vineri, 12 ianuarie, 34 de autospeciale noi, care au inclusiv remorca pentru câinii de salvare-căutare. Unul dintre aceste autovehicule a ajuns luni, 15 ianuarie, la Vâlcea. Mașina corespunde unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate. Autospecialele au fost achiziționate de IGSU în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Regional 2014-2020 și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

Momentul a fost marcat apreciativ și de conducerea CJ Vâlcea, prin președintele Constantin Rădulescu, precum și de șeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera (vezi video de la finalul articolului).
“Zilele trecute, în dotarea Serviciului Public Salvamont Vâlcea, aflat în coordonarea Consiliului Județean Vâlcea, a intrat o nouă autospecială destinată intervenţiilor montane. Mă bucur că, prin fonduri europene obținute de Ministerul de Interne, și Salvamont Vâlcea a beneficiat de o autospecială care să vină în sprijinul salvamontiștilor care acționează în zone greu accesibile. Autospeciala este dotată cu toate echipamentele și dispozitivele necesare salvării de vieți omenești în zona montană, inclusiv remorcă pentru transportul unităților canine. Și noi, Consiliul Județean Vâlcea, vom continua să dotăm Serviciul Salvamont cu echipamente care să le fie de ajutor salvamontiștilor în acțiunile de salvare pe care le desfășoară”, a declarat Constantin Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ