fbpx
VIDEO! Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Roeşti a devenit...

VIDEO! Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Roeşti a devenit operațional

0
2343

Luni, 8 ianuarie, Consiliul Județean Vâlcea a inaugurat o investiție de aproximativ 23,5 milioane de euro vitală pentru salubrizarea din întreg județul, printre cele date ca exemple negative chiar la nivel european în 2017 pentru încălcarea gravă a normelor de mediu și întârzierea amenajări de facilități de colectare și sortare la standarde moderne. Eforturile echipei conduse de Costi Rădulescu din ultimii trei-patru ani au dat în sfârșit roade. Problema e că încă nu a fost stabilit și un operator de salubritate, aici Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubrizare Vâlcea mișcându-se lent, foarte lent și deloc, în aceeași perioadă.

Investiţia are o valoare de cca 23,5 milioane euro, este acoperită în cea mai mare parte din fonduri europene prin POIM (!) şi a constat în construirea următoarelor facilități: depozit ecologic cu o capacitate de 263.000 de mc, în care se pot colecta până la 19.610 tone/an; staţie de sortare a deșeurilor reciclabile, semimecanică, având o capacitate de 10.180 de tone/an; staţie de tratare mecano-biologică, cu o capacitate de 34.070tone/an; zona administrativă – clădire de birouri, cântar auto, garaj, etc. Construcția întregului complex a durat 16 luni și a fost realizată de Inoveco SRL.

“Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Roeşti este un proiect amplu pe care Consiliul Judeţean Vâlcea l-a realizat cu fonduri europene şi care va asigura gestionarea deşeurilor menajere de pe raza judeţului Vâlcea, atingând toate aspectele prevăzute de legislaţia din domeniu CMID Roeşti nu este nicidecum o „groapă” de gunoi, este o „bijuterie” în domeniu, o lucrare inginerească excepţională, cu utilaje şi tehnică de ultimă generaţie. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în salvarea şi finalizarea acestui proiect de o importanţă majoră pentru judeţul Vâlcea”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY