Inginerul Bogdan Țigaret, specialist în transporturi: Piața transporturilor trebuie reglementată printr-un nou proiect, contactul tip/cadru!

0
13274

“Întrucât în perioade de criză economică, exact ca perioada aceasta, pe care o traversăm acum, prima ramură afectată a industriei este TRANSPORTUL, am observat că piața transporturilor nu este deloc reglementata oferind astfel oportunități unora sa profite de acest vid legislativ. Pentru a crea o piață a transporturilor competitivă eu propun ca toate comenzile de transport sa se încadreze într-un «Contract tip/Cadru»”, explică inginerul vâlcean, într-o postare care a generat ample și foarte argumentate dezbateri pe Facebook, într-un grup dedicat transportului.

“Eu aș propune ca, în linii mari acest «Contract tip/Cadru» să conțină următoarele:
1. Timpul de asteptare la incarcare/descarcare sa fie de 2 ore, tot ce depășește acest interval să fie facturat cu 100 lei/ora + TVA;
2. În cazul în care comanda de transport a fost anulată cu mai puțin de două (2) ore înainte de ora prevăzută în comanda de transport, clientul/casa de expediții să plătească 1/3 din cuantumul costului de transport stipulat în comanda de transport;
3. Termenul de plată să nu depășească 30 de zile calendaristice;
4. În cazul în care factura aferentă comenzii de transport nu a fost plătită în termenul de 30 de zile, după alte 30 de zile calendaristice clientul mărfii transportate să fie obligat să achite cuantumul facturii aferente comenzii de transport”, mai arată Bogdan Țigaret.

LĂSAȚI UN MESAJ