În 2024 vor fi racordate la rețeaua de gaze primele locuințe din Brezoi. Lista celor 29 de localități vâlcene care au primit finanțare

0
1632

Prin Ordin comun al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, condus de liberalul Adrian-Ioan Veștea și al Ministerului Energiei, coordonat de liberalul Sebastian Burduja, a fost aprobată pe 12 decembrie 2023 lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora (vezi foto mai jos) în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Lista cuprinde patru orașe (Brezoi, Horezu, Berbești și Ocnele Mari) și 26 de comune: Alunu, Budești, Bunești, Copăceni, Fârtățești, Frâncești, Gușoeni, Livezi, Lungești, Măciuca, Măldărești, Nicolae Bălcescu, Pietrari, Prundeni, Șirineasa, Slătioara, Ștefănești, Stoenești, Șușani, Sutești, Tetoiu, Tomșani, Vaideeni, Vlădești și Voicești.

Acest ordin comun, emis special pentru județul Vâlcea, prevede finanțări (care se adaugă acelora deschise anterior în cadrul Programului Național „Anghel Saligny”) pentru perioada 2024-2028 în vederea realizării rețelei de gaze naturale în 29 de localități. Cele 29 de localități vor primi de la bugetul de stat 200 de milioane de lei pentru ca edilii să ducă la bun sfârșit proiectele privind introducerea gazelor.
Robert Schell, primarul orașului Brezoi, a fost primul care le-a dat vestea concetățenilor săi, precizând că gazele naturale vor fi aduse de la Călimănești. “La finele acestui an, am reușit să obțin finanțare pentru alimentarea cu gaz a orașului. Astfel, în primăvara anului 2024 vom începe lucrările pentru aducțiunea de gaz din orașul Călimănești, urmând ca până la sfârșitul anului să avem primele locuințe racordate la gaz”, a explicat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ