Două noi locomotive electrice produse de Softronic la Craiova îmbogățesc flota Deutsche Bahn Cargo România

0
836

DB Cargo România, filială a celui mai mare transportator feroviar privat de mărfuri din Europa (cu o vastă rețea și în Asia) Deutsche Bahn Cargo, își îmbogățește flota de locomotive electrice cu încă două noi produse TransMontana ale Softronic Craiova, devenind astfel cel mai important client al acesteia, cu 26 de produse (din totalul de 60 de locomotive operate) achiziționate de la compania românească fondată în 1999.

Prima locomotivă va fi livrată la sfârșitul lunii decembrie 2023, urmând ca cea de-a doua să fie livrată la sfârșitul lunii aprilie 2024. Astfel, DB Cargo va ajunge la un parc de 27 locomotive noi, achiziționate în aproximativ 10 ani de la Softronic Craiova.
DB Cargo România operează deja alte două produse ale aceleiași companii, locomotivele electrice LEMA 072 și LEMA 073, intrate în parcul acesteia în martie, respectiv aprilie a.c. Locomotivele sunt echipate cu 6 motoare electrice de tracțiune asincrone, având o putere totală de 6.000 kW, ceea ce le face ideale pentru remorcarea trenurilor lungi și grele de marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ