Vâlceanul Vicențiu Mocanu, moderator de forum la “Summitul Antreprenorilor Români”, cea mai mare întrunire a oamenilor de afaceri organizată de o formațiune politică

0
3517

“Summitul antreprenorilor români”, eveniment desfășurat vineri, 15 decembrie, la Palatul Parlamentului, organizat și promovat de AUR drept “cel mai mare eveniment din acest an dedicat mediului de afaceri din Romania”, a reunit peste 2.000 de companii românești care, împreună, au circa 300.000 de angajați, 5% din totalul forței de muncă din România. Vâlcea a fost reprezentată la eveniment de o delegație condusă de Vicențiu Mocanu (Manager general al grupului VeroTherm), coordonator regional în cadrul AUR și candidatul desemnat de formațiune pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea la alegerile locale din septembrie 2024. În cadrul evenimentului, vâlceanul a moderat Forumul “Producție – Probleme și Soluții”.

Cel mai mare summit economic din țară, pentru antreprenorii români

“Cu bucurie împărtășesc experiența mea din cadrul «Summitului Antreprenorilor Români», organizat de partidul AUR, unde am moderat Forumul «Producție – Probleme și Soluții». Împreună cu participanții, am explorat soluții la probleme precum lipsa predictibilității în domeniul fiscal, lipsa forței de muncă calificate și necalificate și dispariția capacităților de producție autohtone. Am subliniat importanța practicilor sustenabile și a colaborării între antreprenori pentru a depăși provocările din domeniul producției. De la dezbateri aprinse, la idei inovatoare, acest forum a fost o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoștințe și pentru conturarea unor soluții concrete. Mulțumesc tuturor participanților pentru contribuțiile lor valoroase! Continuăm să construim împreună un mediu de afaceri puternic și inovator. AUR va veni cu solutii pentru ca antreprenorii autohtoni sa fie protejati impotriva abuzurilor statului”, explică omul de afaceri vâlcean.

Președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR: “România nu are un capitalism propriu-zis, din moment ce statul asuprește capitalul autohton”

La rândul său, Mohammad Murad, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din Alianța pentru Unirea Românilor, a acuzat răspicat de la tribuna evenimentului că “nici chiar acum, la 34 de ani de la Revolutie, România nu are un capitalism propriu-zis, din moment ce statul asuprește capitalul autohton, persecutând antreprenorii români ca să facă loc mulținaționalelor.”
“Vreau să fac tot ce e posibil să fiu alături de firmele autohtone din România, pentru că, din păcate, capitalismul în România întârzie să ajungă. Voi sunteți baza! Voi sunteți cei care plătiți salariile! Voi sunteți cei care ați asumat să creați o mică afacere, iar statul, din păcate, a întârziat să îi susțină pe cei care au inițiativă. AUR vine cu o altă abordare! Cuvantul magic al AUR privind mediul de afaceri este «soluție». Gata cu vorbele, trecem la fapte! Îmi asum acest lucru, că AUR va fi primul partid politic care va veni cu o soluție pentru mediul de afaceri autohton. (…)
Instituțiile consideră că românul trebuie să fie sărac, că n-are voie să fie om de afaceri. Nu mai trebuie să ne fie frică să spunem ce ne doare. Declarativ, suntem cetățeni europeni și avem drepturi. Dar, când omul de afaceri e luat de acasă, cu cătușe, unde sunt drepturile? Mediul de afaceri românesc trebuie pus pe butuci pentru a favoriza multinationalele”, a mai arătat liderul antreprenorilor din AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ