Ludovic Orban, despre Șoșoacă: “A pus la cale o diversiune anti-românească, menită să furnizeze muniție propagandei Kremlinului”

0
2601

“Cred că este evident pentru orice român de bun simț că Șoșoacă și Simion sunt patrioți… dar nu patrioți români, ci patrioți ruși.” Memorabila declarație politică a fost postată marți, 10 octombrie, spre seară, de liderul national al Forței Dreptei, Ludovic Orban, după derapajul senatoarei pro ruse Diana Ivanovici Șoșoacă împotriva Președintelui Ucrainei Volodymir Zelensky, ce urma să susțină un discurs și în fața plenului reunit al parlamentului. Discurs anulat (dovedit cu documente) înainte cu trei ore de susținerea lui de impotența președinților Senatului (Nicolae Ciucă – PNL) și Camerei Deputaților (Alfred Simonis – PSD) în a stăpâni respectarea regulamentelor de organizare și aplicarea deciziilor Birourilor reunite ale celor două camere.

Miercuri, 11, octombrie, liderul liberal a revenit în fața plenului cu o declarație politică extinsă pe subiect, dar și cu aducerea în prim plan a unei initiative legislative a aceleiași figuri, de azi.

VIDEO:
https://www.facebook.com/ludovicorban.ro/videos/152848037854039

“Am ținut să atrag atenția azi asupra ticăloșiei pe care a instrumentat-o o lingătoare de clanță a ambasadei Rusiei. A pus la cale o diversiune menită să lanseze o campanie anti-românească în Republica Moldova și să antagonizeze românii de pe ambele maluri ale Prutului. Totul printr-o propunere legislativă care s-a aflat la vot în plenul Camerei Deputaților. Deși știa foarte bine că unirea nu se poate face doar printr-un proiect de lege votat de Parlamentul României (ar fi nevoie de referendum și în România și în Basarabia) a înaintat totuși acest proiect pentru a furniza muniție propagandei rusești din Basarabia care va răspândi informația falsă că România nu dorește unirea cu Basarabia ca urmare a respingerii proiectului de lege”, a spus Ludovic Orban, de la tribuna Camerei Deputaților.

Forța Dreptei, singura formațiune politică autentic liberală rămasă pe eșichierul politic național

Ludovic Orban, tot marți, 10 octombrie: “Au trecut patru ani de la o premieră absolută în viața politică românească. Ceea ce nu a reușit în 30 de ani niciun partid politic de centru-dreapta aflat în opoziție, a reușit conducerea PNL în 10 octombrie 2019. Un guvern PSD a fost demis prin moțiune de cenzură.

Nu mă mir deloc că niciunul dintre parlamentarii sau membrii din conducerea pnl nu a scris un cuvințel pe tema asta. Suferă de amnezie sau au creierul spălat. Și este explicabilă atitudinea aceasta, în condițiile în care aproape toți cei care își făceau în urmă cu 4 ani un titlu de glorie din victoria asupra ciumei roșii sunt cei care au readus la putere psd și au investit un guvern condus de psd.

Eu nu am uitat și am tot dreptul să aduc aminte de acest moment. Pentru că eu și colegii mei cu adevărat liberali din Forța Dreptei nu am trădat, nu ne-am predat și continuăm lupta cu partidul-caracatiță. Și am convingerea că, exact așa cum în urmă cu 4 ani, când aproape nimeni nu credea în victoria noastră, ea s-a petrecut, la fel se va întâmpla și în 2024. Chiar dacă aproape nimeni nu crede astăzi că PSD poate fi bătut, de fapt chiar asta se va întâmpla!”

LĂSAȚI UN MESAJ