Virgil Pîrvulescu și aleșii PNL Râmnicu Vâlcea l-au împiedicat pe Gutău să înstrăineze pe ascuns încă o halcă din domeniul public!

0
6738

Un comunicat bine țintit de PNL Râmnicu Vâlcea a avut darul, joi, 27 iulie, după ședința ordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, să-l scoată din minți pe primarul Mircia Gutău. Practic, viceprimarul Virgil Pîrvulescu și colegii săi, aleși ai vâlcenilor, l-au persiflat pe edilul-șef, punând materialului un titlu, la prima vedere, fix în stilul agresiv intoxicator al notoriului condamnat pentru fapte de corupție: “Mircea Gutău se opune dezvoltării orașului!” Ceea ce chiar nu este departe de adevăr. Astfel, liberalii au reușit să ajungă și la publicul lui, amețit de atâta manipulare, cu o dezvăluire bombă: Gutău a fost cât pe-aci să mai înstrăineze abuziv, pe ascuns, o halcă din domeniul public. Bineînțeles că ar fi fost poleită ulterior, ca de obicei, cu intenții numai bune de luat ochii naivilor. În acest caz, nevoia Uzinei de Apă Grea de teren pentru a accesa un proiect. Societate care NU a cerut acordul vâlcenilor public pentru așa ceva, NU a explicat asta detaliat, dar care are și ea schema de personal împănată până dincolo de refuz cu te miri ce politruci! Doi dintre ei, întâmplător, desigur, fix din majoritatea care-i trece la vot lui Gutău toate aberațiile: Remus Grigorescu (PSD) și Andreea Iordache (USR)!

“În ședința Consiliului Local de astăzi, primarul a retras din dezbatere un punct important de pe ordinea de zi – vânzarea către ICSI a unui teren necesar accesării unui proiect nou de cercetare. În acest moment, 125 milioane de euro sunt pierduți de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Vâlcea, pentru că actualul primar nu înțelege importanța cercetării și a dezvoltării județului nostru. Toate propunerile mele din 2020 (https://www.virgilpirvulescu.ro/program), legate de dezvoltarea orașului, dezvoltarea de parcuri științifice și tehnologice, au fost constat blocate de actualul primar. Este evident pentru mine faptul că nici o investiție importantă nu se va realiza în Râmnicu Vâlcea cât timp la conducerea primăriei vom avea o persoană care gândește numai în panseluțe și parcuri pentru oraș, dar construiește blocuri pentru tinerii care pleacă din cauza lipsei locurilor de muncă”, a subliniat Virgil Pîrvulescu, viceprimar (PNL) al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

În urma comunicatului PNL, Gutău a ieșit cu un drept la replică de nereprodus în cea mai mare parte a lui, din cauza invectivelor, patetismului și minciunilor sfruntate. Totuși, e de evidențiat faptul că primarul s-a văzut obligat să recunoască faptul că a ținut ascunsă, abuziv, de cunoștința contribuabililor, înstrăinarea unei noi hălci din domeniul public. Parcă ar fi prima dată.
“I.C.S.I. Râmnicu Vâlcea a solicitat Primăriei Municipiului în luna aprilie (nu a existat nicio comunicare publică serioasă, a niciuneia dintre părți, pe subiect – n.r.) vânzarea unui teren în suprafață de 8.488 mp de pe strada Uzinei, în imediata apropiere a Institutului, pentru a realiza «HUB-ul român de hidrogen și noi tehnologii energetice RO-HYDROGEN ȘI NOI», un proiect grandios și novator, cu o importantă finanțare europeană pentru care Institutul trebuia să facă dovada proprietății asupra terenului. Ca urmare, am început demersurile pentru a răspunde acestei solicitări care, în conformitate cu legislația în vigoare, se putea concretiza numai în urma unei licitații publice la care putea să participe oricine (haida, deh! – n.r.). Astfel, am întocmit toată documentația aferentă în regim de urgență (evaluarea terenului, stabilirea prețului minim de vânzare, întocmirea caietului de sarcini și multe altele) (URGENȚĂ? Din aprilie și până la sfârșit de iulie?!? – n.r.) și am propus proiectul de Hotărâre pe ordinea de zi a ședinței din 27 iulie, astfel încât să sprijinim cât mai prompt demersul specialiștilor de la I.C.S.I. Însă în ședințele comisiilor de specialitate premergătoare ședinței din 27 iulie, consilierii liberali au avut un comportament care a trezit suspiciuni (s-au uitat urât, sau cum? asta e argumentare riguroasă administrativ?!? – n.r.) tuturor participanților de bună credință (adică doar cei care-i țin isonul lui Gutău sunt de bună credință – sic! – n.r.). Astfel, în ședința Comisiei nr. 2 de buget-finanțe, consilierul Lucian Pavelescu a declarat (fără să motiveze în vreun fel) (ce anume îl obliga? Tocmai comunicatul vostru i-a legitimat și mai mult atitudinea, isteții vieții! – n.r.) că el nu participă la dezbaterile pe acest proiect de HCL și nici nu votează la acest punct. (…) am decis retragerea proiectului de HCL de pe ordinea de zi și analiza tuturor măsurilor legale prin care cerința I.C.S.I. să poată fi satisfăcută (…)”

NOTA BENE! În privința terenului de la Colonia Nuci, cumpărat de la falimentara Oltchim SA (falimentată de un vestit mentor tot al primarului) de o firmă deținută în asociere de Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu, adevărul-adevărat stă exact pe dos față de cum îl mocirlesc Gutău și argații lui politici. Primăria a avut la dispoziție 8 (opt) termene să se prezinte la licitație pentru cumpărarea lui, dar nu a făcut-o. Toată lumea din domeniul imobiliarelor vorbea despre faptul că clica lui Gutău dorește să și-l însușească pe nimic, pentru ea. Însă, cei doi tineri s-au prezentat la al nouălea termen, la care, de asemenea, se putea înscrie și prezenta absolut oricine și oferta lor a fost acceptată!

Ce mai trebuie obligatoriu reținut de vâlceni? Timp de 3 ani de zile, toate proiectele de Hotărâri de Consiliu Local depuse de grupul consilierilor PNL Râmnicu Vâlcea au fost ignorate. Timp de trei ani de zile, toate amendamentele propuse de consilierii PNL au fost respinse. Timp de trei ani de zile, dezvoltarea orașului a fost blocată de frica unui primar de propunerile Opoziției, frica de a nu mai câștiga încă un mandat. Mircea Gutău, dacă nu poate face blocuri, blochează orice dezvoltare benefică pentru vâlceni, iar acest lucru nu ar fi posibil dacă nu l-ar susține consilierii PSD și USR. 2024 trebuie să fie anul schimbării!

LĂSAȚI UN MESAJ