Abuz “cu mantă”! Gutău a forțat demiterea lui Radu Gruițoiu de la șefia TNL Râmnicu Vâlcea

0
5815

În timp ce pur și simplu se milogește zgomotos, în spațiul public, să fie primit în PSD pentru a candida cu sigla celor trei trandafiri pentru a cincea oară la funcția de primar în Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău se amestecă fără scrupule în activitatea PNL. Intenția lui e clară, fără urmă de dubiu – să destabilizeze organizația din municipiul reședință de județ. Liberalii din Râmnic sunt singurii care mai fac opoziție serioasă și consecventă, venind cu propuneri apreciate de mulți vâlceni, dar ținute la sertar samavolnic de primar și aparatul din subordinea lui. Tinerii din jurul viceprimarului Virgil Pîrvulescu mai și taxează derapajele tot mai grobiene ale edilului-șef. Din iunie, Gutău l-a țintit pe Radu Gruițoiu, președintele TNL Râmnicu Vâlcea, consilier personal al viceprimarului PNL. Marți, 4 iulie a.c., a și reușit să treacă prin consiliul local, cu voturile fragieli majorități PSD-PER-USR, o hotărâre prin care i se desființează postul tânărului amintit.

Multă lume s-a întrebat ce l-a mai apucat pe Gutău, de data asta, de a dus în asemenea hal nivelul tupeului politcianist. Răspunsul este foarte simplu. Radu Gruițoiu a venit în postul de personal contractual, consilier personal al viceprimarului Virgil Pîrvulescu, pe data de 1 august 2021, prin detașare de la Direcția Agricolă a Județului Vâlcea. În treacăt, merită evidențiat că a plecat de la un salariu mult mai mare ca să vină la unul de doar 2.050 de lei, lunar. În comparație, Gutău și-a angajat, prin negociere politică, nora, Monica Gutău, în 2019, aproape direct șefă de serviciu la CJ Vâlcea, la Direcția de Programe Externe, cu un salariu de aproximativ 10.000 de lei lunar, minima ei experiență fiind legată de câțiva ani petrecuți într-o obscură circă financiară de sector bucureștean.

Forțat să revină funcționar la DAJ, președintele TNL ar trebui să demisioneze

Revenind la obiectivul lui Gutău. Prin desființarea postului de consilier personal al viceprimarului, liderul (aparent al) PER la nivel național urmărește ca tânărul liberal să se reîntoarcă pe postul de la DAJ. Calitatea de funcționar public de la locul de muncă i-ar interzice strict să mai dețină funcții de conducere în cadrul unei formațiuni politice. Pe cale de consecință, Radu Gruițoiu ar trebui să demisioneze din calitatea de (ales) președinte al TNL Râmnicu Vâlcea, o organizație pe care a revigorat-o și alături de care are deja multe activități foarte apreciate. Zilele trecute, tânărul liberal a contestat în instanță hotărârea CL Râmnicu Vâlcea și a solicitat, totodată, ordonanță de suspendare a executării ei până la o hotărâre definitivă și irevocabilă.

Radu Gruițoiu: “Vă mai întrebați de ce PER nu are organizație de tineret?”

“După cum ați auzit majoritatea, sau unii dintre voi chiar ați simțit pe propria piele, domnul primar este foarte răzbunător, cu atât mai mult cu cât el urăște foarte mult tinerii, făcând tot posibilul să îi facă să plece în alte orașe sau in alte țări. Probabil că are o dorință arzătoare ca singurii tineri din acest oraș sa fie chiar copiii dânsului. Acum, a ales să mă atace pe mine cu tot ce poate, după ce am postat cheltuielile primăriei cu anumite obiective ce urmează sa fie făcute în orașul nostru – nu al dumnealui! – din bani publici. După ce m-a atacat în mediul online, apoi pe la televiziunile locale, acum s-a hotărât să desființeze postul meu de la cabinetul viceprimarului, posturi care sunt atribuite prin lege și singura persoana care poate angaja sau demite este chiar viceprimarul. Singurul său obiectiv este răzbunarea și  destabilizarea organizației  de tineret a PNL Râmnicu Vâlcea, al cărei președinte sunt, el știind ca sunt nevoit să mă întorc la DAJ Vâlcea acolo unde sunt angajat din 2014, pentru a mă face să renunț la funcția de președinte al organizației de Tineret. Vă mai întrebați oare de ce PER Vâlcea nu are organizație de tineret?”, ne-a declarat Radu Gruițoiu.

Încă un abuz cu tupeu, conflict de interese etc…

Ar mai trebui spus că hotărârea de consiliu local a avut o foarte șubredă fundamentare, ea neîncadrându-se nici măcar în oprotunitatea, pe care o stabilește primarul, conform codului administrativ, el fiind chiar inițiatorul proiectului. Dar, și dacă s-ar fi încadarat, tot în conflict de interese s-ar fi aflat. A dispus abuziv desființarea unui singur post, din subordinea unui adversar politic, iar de cele trei ale lui (Gogîrnoiu, Preda, plus încă o tânără), ori de cel al viceprimarului USR Andrei Gheorghiu nu s-a atins.

Încă sperați să revină în oraș măcar o parte dintre tinerii onești și capabili, înainte de a vă face singuri curat în ogradă? Famiglia palermitana e pistol cu apă pe lângă cea vâlceană.

Explicație foto: comparație între doi consilieri personali

Subiect pe temă complementară:
Vocea și talentul. Costi Rădulescu a mai ridicat-o în funcție o dată pe Monica Gutău. În trei ani a făcut-o director | Valcea info

LĂSAȚI UN MESAJ